Zelfzorg

No time but the present om aan zelfzorg te doen. Wie thuis zit heeft ondertussen het hele huis gekuist, de zolder opgerommeld en de kelder vochtvrij gemaakt. Super, maar vergeet ook jezelf niet 😉 Zelfzorg-tips van yours truly en nee, het gaat niet alleen om workouts!

In tijden zoals deze, waarin de meeste mensen aan hun huis geketend zijn, is het gemakkelijk om (eens de to do-lijst afgewerkt is) te vervallen in een patroon van Netflix, eten en slapen,… Ik heb om eerlijk te zijn niet veel honger meer tegenwoordig, dus mijn vriend en ik eten nog maar twee of drie kleine maaltijden per dag in plaats van vijf… I know right… Maar ik weet dat velen onder jullie ook graag eens (lees: veel) snacken tussendoor, en dat is om problemen vragen. Vandaar mijn eerste tip:

Luister naar je lichaam

Het is niet omdat het 12u is dat je MOET eten als je geen honger hebt… Heb je kinderen, kan ik zeker begrijpen dat zij op regelmatige tijdstippen moeten eten, maar je hoeft niet iedere keer te eten wat je normaal gezien zou eten. Eet voor de ‘vorm’ één boterhammetje mee ipv de gewoonlijke vier. Laat ze bovendien het goede voorbeeld zien door niet te veel te snacken en snoepen. Luister naar je lichaam en overeet je niet.

clock

Mealprep

Ook dit helpt met de verveling, het vermijden van de supermarkt en de gezondheid: Maak een giga-portie soep, wok of vegi-lasagne en vries het in. Future you will thank you 😉 Check mijn blogpost over mealpreppen voor meer inspo.

Self care

Vergeet ook jezelf niet in deze periode. Stress heeft een groot negatief effect op ons lichaam, gewicht en onze huid. Ik merk het alleszins zelf wel de afgelopen week: Ik heb meer last van onregelmatigheden zoals puistjes en roodheid. Een goeie routine kan daarbij helpen, en zo verwen jezelf ook af en toe eens. Met Goodiebox bijvoorbeeld: Iedere maand krijg je minstens 5 producten aan huis geleverd en iedere keer weer zit er een zalig (haar)masker, bodylotion of make-upproduct in dat je niet wist dat je mistte in je leven 🙂 Deze maand (je hebt dus nog maar enkele dagen) kan je een Goodiebox aanschaffen voor 9,95 euro ipv 19,95 euro (de waarde van een box is minstens 65 euro) via mijn link. Je kan van die ene box voor nog geen tien euro genieten of je kan een abonnement nemen. Zo krijg je iedere maand een cadeautje aan de deur. Je kan je abonnement iedere maand stopzetten of onderbreken als de producten je die maand minder interesseren. Het is superleuk om jezelf zo te verwennen en producten die je zelf niet gebruikt kan je nog cadeau doen of wie weet kan je je zus, moeder, dochter ermee een plezier doen. Of loopt je vriend ermee weg (zoals mijn vriend met de body soufflé van vorige maand – no regrets want hij ruikt nu nog beter als anders) Bovendien werken ze samen met veel Belgische (kleinere) bedrijven. Extra fijn 🙂

goodiebox
Foto van de Facebookpagina van Goodiebox

Meditatie

Neem iedere dag een momentje rust voor jezelf. Op een bankje in het park. ’s Ochtends op het toilet (don’t ask). Gewoon voor je uit staren. Of denken aan wat je voelt op dat moment. Wat je ook kan doen is begeleide meditaties of een korte Yoga-sessie. Er zijn enorm veel gratis apps voor. Je geest heeft het nodig om af en toe even stil te staan en de mindrush even te vergeten.

Goede gewoontes

Dit is de moment om na te denken over je gedrag, je levensstijl en om jezelf goede gewoontes aan te leren: Geef minder geld uit door één of twee keer per week naar de supermarkt te gaan in plaats van iedere dag, slaap meer, beweeg iedere dag minstens 30 minuten, drink twee liter water,… Wil je hierin begeleiding? Neem dan online coaching. Ik help je met het vormen van nieuwe, goede gewoontes, je voeding en ook met het volgende puntje.

personal coaching

Beweeg

Hahaaaa, jullie dachten toch niet dat ik het niet zou vermelden, lol 😀 Veel woorden ga ik er niet aan vuilmaken: Beweeg! Wandel of fiets (nu we nog mogen), workout @ home, doe 100 jump squats per dag of probeer iedere homeworkout op instagram. Of boek ook echt progressie tijdens deze periode thuis en neem een workoutplan 😉 je weet me te vinden! Love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *