OVER MIJ

Hej, ik ben Leen Peeters

mama en Personal Coach

Welkom op mijn website. Ik ben Leen en Personal Coach sinds 2018. Ik woon in de suburbs van Gent waar ik mijn eigen fitnessstudio heb. Ik was niet altijd zo maar nu ben ik een actieve weightlifter die ook houdt van yoga, Pilates en hiken. Ik ga graag op reis naar de zon, liefst met mijn partner, met wie ik sinds begin 2022 een dochtertje heb, Amelianna.

Al sinds klein af aan heb ik overgewicht en problemen met porties en binge-eaten. Een moeilijke jeugd ligt aan de grondslag, bovendien ook weinig kennis over voeding en een grote weerstand tov sporten omdat het op school nooit voorgesteld werd als iets dat ook leuk kon zijn. Ik begon in 2018 mijn coachingpraktijk omdat ik de coach wilde zijn die ik zelf nodig gehad had. Een coach die zonder (voor)oordeel naar cliënten kijkt. Geen afgelekte spierbal, maar een gewoon persoon. Met haar imperfecties en zwaktes. Die geen schrik heeft ze te laten zien. Zodat mijn cliënten ook eerlijk durven zijn. Een echte ervaringsdeskundige, met bovendien ook uitstekende kennis. Ik hielp onder andere al mensen met veel overgewicht juist bewegen en oefeningen doen op maat van hun lichaam, mensen met hypermobiliteit, fibromyalgie, chrohn, CVS en andere immuniteitsaandoeningen. Ik ben ook een gecertificeerd pre- en postnatale personal trainer. Ik werk met mijn cliënten aan een gezonde relatie met eten en sport, zodat ze het kunnen inpassen in hun drukke leven. Ik weet namelijk zelf hoe het is als fitness geen vanzelfsprekendheid is, hoe het voelt om vast te zitten en jezelf te voelen alsof je doelen té ver van je vandaan liggen. Ik weet hoe het is om weinig zelfvertrouwen te hebben en altijd te voelen alsof je faalt. Maar van zodra ik mijn mindset veranderde, voelde ik mij empowered. En dat is nu wat ik voor andere mensen ook wil doen. Als ik mijn leven kon omgooien, kan jij het ook! 

In 2016 woog ik bijna 140kg en wist ik dat er iets moest veranderen in mijn leven. Ik had net gehoord dat ik de meter zou worden van het tweede kindje van mijn broer en ik wist dat ik voor haar en mijn andere nichtje de beste versie van mezelf moest worden. Ik wilde kunnen spelen met hen op de grond, trampoline springen, achter hen aanrennen,… Ik besloot dus in 2016 een Gastric Bypass te laten doen. Het doel leek voor mij onhaalbaar om alleen te doen. Ik zag geen andere oplossing. Nu ik weet wat ik weet, zou ik het misschien anders doen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het was de beste beslissing van mijn leven! Anders was ik zelf nooit personal coach geworden.

Ik begon in 2017 zelf met weightlifting en vond de liefde van mijn leven kort nadien. Samen hebben we een baby van bijna een jaar en al te meer redenen om goed voor mezelf te blijven zorgen. Al is dat niet altijd gemakkelijk. Mijn trage metabolisme en foute copingsmechanismen uit mijn jeugd kwamen weer de kop opsteken vlak na de bevalling en ik kwam redelijk wat kilo’s aan. Ik ben nu zelf opnieuw op een fitnessjourney, samen met mijn andere (post partum) cliënten. En fitness is vooral mentaal werk, dat merk ik zelf ook op dagdagelijkse basis. Net daarom dat ik zo goed anderen kan helpen.

Intussen heb ik nu van mijn passie mijn voltijds beroep kunnen maken en ben ik enorm blij dat ik mensen kan inspireren. Het is namelijk niet nodig om maat 36 te hebben om sportief, fit en gezond te zijn. Het is belangrijk te weten dat tussen jou en je doel, nog heel wat stappen tussenin staan. Dat laagdrempelig maken van fitness is voor mij ultrabelangrijk. Daarom ontwikkelde ik mijn app. In deze tijden is coaching niet voor iedereen en op deze manier kan ik veel mensen helpen. Dat is altijd het ultieme doel geweest. Als je wil, kan je nu eens een workout uitproberen van mijn app. Laat hieronder je e-mail achter en ik stuur je een proefworkout.

Are you ready for change?

Download een gratis proefworkout van mijn app!

Thank you for subscribing!