Caroline

“Ik heb 6 maanden begeleiding bij Leen gehad en nog nooit eerder had ik zo’n persoonlijke ervaring,” zegt Caroline. Ze was al enkele keren teleurgesteld door coaches van andere (grotere) bedrijven. “De begeleiding die ze overal beloven blijft na een paar keer uit. De coaching bij Leen is meer dan enkel sport coaching, je krijgt er echt een buddy bij. Leen is heel bereikbaar, je kan met al je vragen bij haar terecht. Tijdens onze coachings, gingen onze gesprekken soms ook over omgaan met stress, eetbuien, slechte slaap,…” Caroline ontdekte ook hoe sporten zelfzorg kan zijn. “Bij Leen komen was echt me-time, aan mezelf werken. Bedankt Leen voor al wat je mij hebt geleerd, wat ik heb bereikt. Je hebt van sport iets leuks gemaakt voor mij. Iets waar ik al 37 jaar een hekel aan had, noem ik nu mijn hobby! Bedankt!”

caroline
caroline
Caroline

Goldie

Goldie kwam na haar tweede zwangerschap opnieuw bij mij aankloppen. Ze had supergoeie resultaten behaald na haar eerste periode bij mij (lees die review hieronder) en ze had opnieuw nood aan begeleiding. In haar geval was een kickstart voldoende om terug op gang te geraken, lees hier haar review van 2021:

“Ik leerde Leen kennen toen ik in een zware periode zat. Mijn vriend had net een zwaar ongeval gehad met lange revalidatie nadien, en ikzelf had een fulltime job met de zorg van onze dochter. Tijd voor sporten of “gezonde” voeding was er niet. Telkens rushen en snel snel snel iets klaarmaken. Door Leen heb ik geleerd dat het oké is om tijd te maken voor mezelf. 

Ik dacht altijd dat mijn gezin hieronder zou lijden, maar integendeel, door te zorgen voor mezelf heb ik ook geleerd om beter te zorgen voor mijn gezin.

Ik ben begonnen met personal coachings, waarbij we wekelijks een uurtje elkaar zagen. 
In die uurtjes heeft Leen me gepushed tot mijn grenzen. Ze heeft ze nooit overschreden, maar heeft me wel geholpen om ze te verleggen. Naarmate de uurtjes voorbij gingen, veranderde er veel voor mij. De work-outs werden gecombineerd met speelmomentjes met mijn dochter, en het gezonder koken ging uiteindelijk vanzelf. Nadien ben ik gaan deelnemen aan de groepslessen en heb ik enkele work-out plannen gekocht om thuis verder uit te oefenen.
 
We zijn reeds 2,5 jaar verder sinds ik bij Leen terecht kwam en er is zoveel veranderd. Ze heeft me een evenwicht gegeven, heeft me rust gebracht in mijn hoofd én ik heb eindelijk terug zelfvertrouwen. Ze is niet enkel een coach die je helpt tijdens het sporten, maar ze is die vriendin die ook luistert naar de problemen die zich voordoen en helpt zoeken naar een oplossing. Iemand die je motiveert om door te doen, die je zelf laat inzien welke kracht je bezit, zelf als je die zelf niet ziet. Leen, de vrouw die ervoor gezorgd heeft dat ik mezelf terug graag zie en een bikini durf te dragen. 
 
Goldie transformatie
goldie sport
Goldie en baby sporten

Goldie (deel 2)

Goldie (27) kwam naar mij met een gebrek aan zelfvertrouwen. Na haar zwangerschap was ze heel wat kilo’s bijgekomen. Nadien kreeg ze wat tegenslagen en voelde ze zich steeds slechter en slechter in haar vel. “Ik verafschuwde het om nieuwe kledij te moeten kopen en ik merkte dat ik elke spiegel vermeed.”

Goldie kwam bij mij en was direct overtuigd van mijn manier van werken. “En het heeft me ongelofelijk geholpen! Leen pushte me om door te bijten, was een luisterend oor en gaf me de innerlijke rust die ik al zo lang nodig had. “Na elke sessie voelde ik mezelf een pak beter en voelde meer energie dan ik ooit gevoeld heb.”

Maar niet alleen tijdens dat uurtje hielp ik Goldie. “Als mama van een 2,5 jarige peuter en partner van een revaliderende man, is het niet altijd gemakkelijk om te werken aan jezelf, laat staan de ruimte te vinden voor jezelf. Leen heeft me hierin begeleid.”

Ruth

Ruth startte online coaching omdat ze het gevoel had dat ze meer begeleiding nodig had. Ze haalde veel info van het internet en hoewel ze al veel wist over voeding en sport, raakte ze er ook wat van in de war: “Ik kon het allemaal niet meer goed plaatsen. Ik weet nu dat een coach nemen zo belangrijk is in het begin van je fitnessjourney. Dankzij Leen haar programmatie is alles veel doelgerichter.” Niet langer programm-hoppen of allerlei diëten proberen dus. “Ik leerde alles een beetje meer loslaten en te vertrouwen op mezelf en mijn lichaam. Ik mag eigenlijk wel trots zijn op wat ik allemaal kan en wat mijn lichaam doet voor mij. Dat is het belangrijkste dat ik geleerd heb dankzij dit coachingtraject. Dat en het zelfvertrouwen.” Met online coaching gaan we dus erg diep onder de oppervlakte: “Ik ontdekte de oorzaak van mijn overmatig snacken, vooral ’s avonds: Ik deed het gewoon uit verveling en gewoonte.” Enkele kleine cues en tips zorgden ervoor dat Ruth zich veel gezonder voelt en nog actiever is dan ze al was. “Ik heb zoveel energie door de workouts. Ik doe het nu uit plezier, niet gewoon om calorieën te verbranden zoals vroeger!”

Voor Ruth was het belangrijk dat ze wat meer spiermassa aanmaakte. Ze was erg actief, maar desondanks dat haar NEAT hoog was, gingen die laatste kilootjes er niet af. Ze volgende acht weken coaching, wat voor haar voldoende was om terug van start te geraken en ontdekte hoe belangrijk krachttraining is. Je ziet op de foto’s hoe haar benen strakker geworden zijn en haar billen gelift. Je ziet ook een groot verschil in buik. Dit is een supermooi resultaat op acht weken. Nu is het aan Ruth om progressive overload te blijven toepassen en haar NEAT hoog te houden. Zeker nu ze het snacken onder controle heeft, weet ik dat ze zal slagen in haar opzet! Ook als je dus last hebt om die laatste kilootjes kwijt te geraken, ben je hier aan het juiste adres!

fabienne transformatie

Fabienne

Fabienne was altijd al sportief, maar niets ze is iemand die maar heel moeilijk spiermassa aanmaakt en een traag metabolisme ontwikkeld had. Trainen met gewichten en progressive overload zorgden ervoor dat ze toch spiermassa ontwikkelde, mede dankzij een andere focus op eten. Fabienne was erg kritisch over haar lichaam, maar vertrouwt er nu blindelings op. “Ik sta niet meer op de weegschaal. Het kan me niet veel schelen hoeveel ik weeg. Ik weet dat ik veel meer spiermassa heb dan vroeger en ik pas opnieuw in mijn kleren”. Sport maakt nu een groot deel uit van haar leven en ze vindt het niet erg om het in te plannen, zelfs met een bloeiende carrière. “Op het werk weten ze dat ik bepaalde dagen niet kan overwerken.” Ook haar zelfvertrouwen kreeg een gigantische boost tijdens onze samenwerking. “Zonder jouw advies en steun was het me nooit gelukt!”

Sophie

Sophie werkt nu al 1,5 jaar met mij en samen met mijn gym, is zij ook enorm gegroeid. “Toen ik bij Leen begon te sporten, was ik erg gefocust op mijn gewicht en op de dingen die ik niet deed of fout deed. Ik strafte mezelf in mijn hoofd zodanig veel en het perfectionisme werkte erg verlammend.” Het duurde lang voor ik door de barriere en de limited beliefs heen kon dringen, maar eens dat gebeurde, ging alles heel snel. “Leen is eigenlijk niet alleen een fitnesscoach, maar ook een lifecoach. Ze weet perfect wat je wanneer nodig hebt. Dankzij de regelmatige duwtjes en gesprekken op de juiste momenten, leerde ik wat milder te zijn voor mezelf.” Dankzij haar harde werk en de realisatie dat ze zichzelf nu al graag moet zien om verder te geraken, is Sophie nu meer dan 8kg kwijt op iets meer dan een half jaar. “Het gaat traag en gestaag, maar ik weet dat de aanpassingen die ik doe tenminste haalbaar zijn en ik dit de rest van mijn leven kan volhouden.” Tijdens haar weightloss verloor ze geen grammetje spiermassa en we blijven samenwerken om haar nog meer zelfvertrouwen en spiermassa op te bouwen terwijl ze gewicht blijft verliezen. Sophie maakte een klik en we gaan gewoon verder op dit elan!

transformatiefoto

De eerste foto is van toen Sophie bij mij begon in 2019. De tweede foto is van de zomer van 2020. Je ziet niet superveel verschil, maar ze was erg bezig met aan zichzelf te werken ‘achter de schermen’. In de tweede lockdown leerde ze loslaten en nu ziet ze eruit zoals op de laatste foto. 

Sophie

Met Sophie haar transformatie kan je zien dat progress niet altijd lineair verloopt en ook niet altijd enkel fysiek is, mentale processen zijn erg belangrijk tijdens een weightlossjourney.

Pak je stresslevens aan, je slaap, je waterinname en zoek een workoutplan dat je leuk vindt. Dat jou motiveert en op gang houdt. Met goeie programmering en progressies. Stel enkele prestatiedoelen en het eventuele gewichtsverlies dat volgt, is mooi meegenomen. 

Deze eerste foto is getrokken in september van 2020, de tweede foto is van februari! Zo zie je maar wat een verschil extra spiermassa kan maken!

Kim

Na verschillende jaren van strijden tegen kilo’s, vet, calorieën en andere zogenaamde boosdoeners, had ik de strijd opgegeven. Wat ik echter niet voor ogen hield, is dat ik me al die jaren had gefocust op de ‘looks’ van mijn lijf en niet op wat mijn lichaam allemaal voor mij doet op een doordeweekse dag: tillen, bukken, lopen… dIk maakte voor mezelf een duidelijke keuze: Ik verlegde mijn focus op gezond zijn en zocht te hulp van Leen. Vanaf het moment dat zij in mijn leven kwam, ging ik als een trein! 

Leen heeft me de de tips en tricks gegeven die ik nodig had om mijn progressie naar ‘the next level’ te tillen. Hoewel ik haar nog nooit heb ontmoet, voelt het alsof ik haar al jaren ken. We doen aan online coaching, want we wonen op grote afstand van elkaar. Haar voedingsadviezen zijn haalbaar, het is verre van een dieet. Ik eet dagelijks met veel plezier en variatie zonder dat ik mijn vorige eetgewoonten volledig overboord heb moeten gooien. Die kleine aanpassingen hebben een groot effect op mijn gewicht en op mijn sportprestaties.

Maar een even groot effect hebben Leens voortdurende schouderklopjes en duwtjes in de rug: zonder die aanmoedigingen was ik niet zo ver gekomen. Het werk doe je natuurlijk zelf, maar het gevoel dat er iemand meekijkt over je schouder, is onbetaalbaar. Leen runt haar bedrijfje met passie, en dat voel je al vanaf het eerste laagdrempelige contact. Mijn streven naar een betere versie van mezelf gaat nu uit van een positieve benadering. En ik kan met de hand op het hart zeggen dat ik voor het eerst in 43 jaar oprecht van mijn lijf hou, met al zijn ‘flaws’ maar vooral ook met zijn kracht en vitaliteit. En daarvoor ben ik Leen heel erg dankbaar!

Lesley

Lesley (28) zocht contact omdat ze geveld was door klierkoorts. “Ik moest mezelf al maanden voortslepen, had continu keelpijn, sliep niet goed, gloeide constant. Mijn hoofd wou van alles doen, maar mijn lichaam wou niet mee. Het enige wat de dokter kon zeggen was dat ik moest rusten.” Maar Lesley kon daar geen vrede mee nemen en deed een oproep via instagram naar tips om terug energie te krijgen. “Leen ging erop in. Ze gaf me niet alleen tips, maar ze zei ook dat ze me wou begeleiden als beginnend personal trainer. Dat was een écht geschenk uit de hemel. And we women need to support each other, am I right?

Dus dat was het begin van enkele lastige, maar steeds deugddoende, sportsessies op maat. En stilaan kreeg Lesley haar energie terug.

“Ingaan op het voorstel van Leen is met andere woorden één van de beste keuzes geweest die ik dit jaar heb gemaakt. Want door haar heb ik vooral de reflex (!) teruggekregen om te sporten. Ik heb ingezien dat sport een belangrijke schakel is om je immuunsysteem én hersenen een boost te geven. En dat (samen) sporten zowel in je eigen omgeving, als op verplaatsing, een echte stimulans kan zijn, ‘to kickstart your day, every damn (or other) day’

Naomi

Naomi zocht personal coaching omdat het in haar leven op dat vlak ontbrak aan regelmaat. Een drukke job, een flexijob in het weekend en een sociaal leven om U tegen te zeggen. “Ik vond het lange tijd gewoon geen prioriteit, maar op den duur was ik minder tevreden over mezelf.” Door haar actieve leven was Naomi nog steeds redelijk fit, maar ze wilde spiermassa aanmaken. Het enige wat Naomi nodig had om terug in die flow te komen, waren 10 beurten personal coaching. Ze vond de motivatie terug en begon zelf terug naar de fitness te gaan. Ze gaat nu zelf voort met een door mij ontworpen fitness workoutplan op maat.

Ines

Ines (35) is een jonge mama en kreeg werk, kinderen en sporten niet meer gecombineerd. Ze was dan ook over de jaren heen een vijftiental kilo’s bijgekomen door haar zwangerschappen en door het gebrek aan sport. Daarvan is ze nu ondertussen al tien kilogram terug kwijt. “Ik ben iemand die letterlijk alles al geprobeerd heeft, maar nu boek ik eindelijk succes en dat maakt mij enorm gelukkig.” Ze heeft nu de motivatie om ook naast onze trainingen ook zelf thuis te sporten. “Daarnaast volg ik twee keer per week het workoutprogramma dat Leen voor mij gemaakt heeft en we gaan op zaterdag altijd zwemmen met het gezin.”

Gina

Gina (52) leidde een actief leven en voelde zich nog erg fit, maar met haar 112kg wist ze dat er iets moest veranderen. “Ik heb misschien geluk gehad, maar je lichaam blijft je een ongezonde levensstijl niet vergeven.” Dankzij een koolhydraatarm dieet en mijn coachings, viel ze meer dan 20kg af. “Naast het afvallen, merk ik ook dat mijn huid zich redelijk goed hersteld heeft.” Gina heeft bijna geen overtollige huid en kan nu zelfs haar spieren bewonderen. “Nog iedere keer is het voor mij moeilijk om te komen (sporten zal nooit een gewoonte worden), maar ik ben iedere keer heel tevreden als ik geweest ben.”

Davina

Davina was het wel al gewend om naar de fitness te gaan, maar was de motivatie verloren. “Voor mij een goede reden om een coach te nemen.” Na 13 lessen was zij back on track en ze voelt zich veel beter in haar vel. “Ik weet hoe goed sporten kan zijn voor een persoon, maar ik moest de drive terug vinden. Daar heeft Leen voor gezorgd”.

Mahdieh

“Het beste wat mij kon overkomen op dit moment.” Zo noemt Mahdieh onze coachings. Ze heeft een stressvolle, emotioneel geladen job en voelt zich altijd beter na de trainingen. “Nu kan ik mij komen afreageren en tegelijkertijd fitter en strakker worden.” 

Mandy

Mandy startte met personal coaching en maakte enorme vorderingen. Ze leerde correct bewegen en kreeg dankzij het sporten meer zelfvertrouwen. “Ik heb dankzij haar de kracht gevonden om te sporten. Ze doet nu twee keer per week mee met Sculpt. “Het motiveert mij om samen met andere mensen oefeningen te doen.” 

Eva

Eva haar voornaamste doel was niet om gewicht te verliezen, maar om sterker te worden na een schouderblessure. “Maar ik vond veel meer bij Leen.” Ze had altijd al een goede dosis zelfvertrouwen, maar Eva leerde dat ze meer kon dan ze dacht en ze maakte een hele transformatie door: “Ik ben enorm fier op hoe ik eruit zie op onze trouwfoto’s.”

Ze verloor meer dan 40kg en talloze centimeters. “Bovendien heb ik sinds ik Leen haar tips gebruik bijna geen last meer gehad van mijn Crohn.” Eva kon zonder problemen op huwelijksreis en beklom daar ook enkele bergtoppen.

“Ik voel me topfit en ben gemotiveerd om het zo te houden!” Eva sport nu bijna elke dag: Ze komt naar Sculpt, zwemt, krijgt begeleiding bij mij en volgt mijn workoutplan voor thuis. “En doordat ik dankzij Leen terug meer kracht heb in mijn schouder, heb ik een oude hobby weer kunnen opnemen: Ik doe nu terug wekelijks judo.”

In 2020 moest Eva stoppen met judo omdat ze zwanger werd. Ze maakte een zeer mooie zwangerschap door en kon onder begeleiding blijven sporten tot twee weken voor haar uitgerekende datum. Ze beviel ven een prachtige dochter en kijkt al uit om in januari terug te starten met sport. Ze is tijdens haar zwangerschap niet bijgekomen, sterker nog, ze weegt nu minder dan ervoor. “Ik ben superfier op mezelf en Leen erg dankbaar om me op een verantwoorde manier te begeleiden tijdens deze periode.”

Instagram highlights