Lockdown-positivisme

Ik ben een superpositivo! Ik probeer altijd van iedere situatie iets goed te maken. Nu… Die levensstijl werd deze week enkele keren erg moeilijk. Slecht nieuws na slecht nieuws volgde mekaar op en ik was overweldigd, ontmoedigd en ka-pot! Hoe sleurde ik er mezelf weer door en hoe kan jij dat ook? Lees het in deze blogpost!

Enkele keren deze week stond bij mij (en bij erg veel anderen – don’t worry ik ben er mij van bewust) het huilen nader dan het lachen. Maar hoe blijf je mentaal en fysiek overeind tijdens deze moeilijkere periode? Het is niet gemakkelijk om iedere dag met volle moed aan de dag te beginnen als je leven zo omgegooid wordt. Als je plots een erg druk rooster hebt omdat vele collega’s thuis zijn of als je plots niets te doen hebt (terwijl je bedrijf over de kop gaat) of van thuis uit moet beginnen werken.

home office

Routine

Wat er ook gebeurd is met jouw job, leven en levensstijl deze week: Probeer routine te vinden. Deel je dag in en maak een weldoordachte inschatting van je ‘taken’. Blijf niet in je bed liggen, maar sta op op je gewoonlijke uur.

planner

Taken

Kan je momenteel niet werken of heb je veel minder werk nu je thuis zit: Doe dan eindelijk de klusjes die je al zo lang uitstelt. Schilder de gevel, deap clean de badkamer. Zoek desnoods nieuwe hobby’s of schrijf je in voor een online cursus. Het haalt niets uit om zomaar te zitten Netflixen. Natuurlijk heb ik deze week ook momenten gehad dat ik zat te mokken, voor mij uit zat te staren en uren tv keek. Oké, je hebt het gehad. Die periode is voorbij. Een nieuwe week breekt aan, dus ook nieuwe moed! Raap jezelf bij elkaar en doe dingen die je al lang had moeten doen. Wij hebben vorig weekend de nieuwe fitnessruimte gekuist en geïnstalleerd. Later deze week hebben we het hele huis gekuist en volgende week begin ik met elke week één kamer deftig uit te mesten en weg te gooien wat weg kan! Declutter your home and your life!

cleaning

Beweeg

Probeer iedere dag minstens 30 minuten te bewegen. En weet dat je nu sowieso een veel meer sedentair leven hebt als daarvoor. Dus let op je eten (je immuunsysteem zal alleen maar blij zijn nu) en beweeg! Je hoeft van mij geen workoutplan te kopen als je dat niet wil (ook al zijn ze nu allemaal in prijs verlaagd en zou je mij daar enorm mee helpen – hint hint). Je kan ook dansen in je woonkamer, joggen in het park of lange fietstochten maken. Mij maakt het niet uit. Wat ik wil is dat iedereen in beweging blijft! Mijn passie is mensen gezond maken en houden!!!

wandelen

Shop online en lokaal

Listen…Wie mijn manifest gelezen heeft, weet dat dit niet de moment is om bij H&M te gaan shoppen… Steun je lokale bedrijven. Koop een workoutplan bij die sympathieke coach 😉 , koop een bon bij de schoonheidsspecialiste om de hoek en shop bij die webshop van die boetiek die gezegd had NOOIT online te gaan omdat ze de persoonlijke touch met haar klanten niet wilde verliezen. Heb je een gegarandeerd inkomen, geef het dan uit! Sorry maar dit is niet het moment om te sparen, maar om lokale bedrijven te steunen. Ik meen dit!

Enkele tips:

Life of Brows en S Nails and Beauty – Wondelgem
Laat je wenkbrauwen epileren, liften en je nageltjes doen bij deze coole chicks. Zowel Sare als Shana zijn erg bereikbaar! Koop nu een bon en laat jezelf (hopelijk) in april verwennen. Voor die trouw van je nicht of voor dat lentefeest. Doe het ook voor die twee twintigers die gewoon mensen willen helpen om er piekfijn uit te zien.

Miekeshop – Gent Centrum
Duurzaam, stijlvol, persoonlijk, Gents. Dat is Mieke. Zij heeft een passie om haar klanten er übervrouwelijk te laten uitzien. Normaal gezien iets wat ik enkel tijdens de solden doe, maar van zodra ze opnieuw open gaat sta ik aan haar deur. En hopelijk jij ook. Je kan nu trouwens ook online shoppen bij haar!

Kapsalon Ferlys – Gent Zuid
Topinterieur, topmadame als eigenares. Koop via haar website heel eenvoudig een cadeaubon en laat je haar knippen vanaf dat het terug mag!

Cocotine – Muide
Ook van een enthousiaste twintiger. Een gezellige lunch- en werkplek met de mooiste (en lekkerste) gerechtjes en liefste eigenares.

Barustiek – Evergem
Lekker wijntje dabei! Dat kan in Barustiek van Winnie en Robin. Met food om de fingers bij af te likken. Jummmm… “Rosé’tje alstublieft! Nee, een kan, dankuuuu!”

Ongetwijfeld ben ik mensen vergeten. Dus als je zelf mensen kent (of je wil reclame maken voor jezelf) comment hieronder zodat iedereen small business owners kan helpen! Love you all!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *