Snacktime

De hele dag eet je perfect. Yoghurt met fruit ’s ochtends, soepje met een boterham ’s middags en ’s avonds een lekker stukje vlees met enorm veel groentjes. Je neemt ook enkele tussendoortjes in de vorm van fruit en je gaat drie keer in de week fitnessen. Maar dan gebeurt het: Na het werk kom je thuis en wanneer je gegeten hebt, opgeruimd hebt en klaar bent om eindelijk van je avond te beginnen genieten voor de tv, is het al laat. Toch heb je een ‘goestingske’… Een glaasje wijn, enkele nootjes en voor je het weet heb je een halve pot Ben ’n Jerry’s en een zak chips naar binnen gespeeld. Herkenbaar? Geen probleem! Met enkele slimme trucjes kan je die late night cravings stillen zonder daarbij je macro’s en calorieën over boord te moeten gooien!

snackidee

Zout

Ben je zoals mij? Dan heb jij vast meer moeite om zoute snacks te laten liggen dan zoetigheden. Grappig genoeg is het eigenlijk heel gemakkelijk om hartig te vervangen door andere hartige producten, zonder daarbij aan smaak in te boeten.

zoute snacks

Vervang chips, zoute nootjes, borrelhapjes en ander vettigs door crackers, ongezouten noten en dip groentesticks in hummus, tapenade of guacamole (liefst zelfgemaakt). Deze zaken bevatten ook wel wat calorieën, maar ook veel voedingsstoffen. We zouden natuurlijk NOG beter af zijn als we ’s avonds niets meer zouden eten en alle tussendoortjes skippen, maar dat is een beetje ondoenbaar… Daarom zeg ik altijd dat je moet vergelijken. Voor 100 gram chips kan je 100 gram hummus (wat echt een gigantische hoeveelheid is voor hummus) én 100 gram crackers eten om aan hetzelfde aantal kcal te zitten. Daarbij komt dan nog dat chips ons bijna geen toegevoegde waarde geeft en de crackers wel. Wat ik ook graag doe is groentjes dippen in spicy guacamole.

snacks

Zoet

Extreme ‘zoutekauwen’ hebben er meestal niet veel aan als je zegt dat ze beter een appel zouden eten… Er bestaan echter nog dingen die lijken op een dessertje, maar eigenlijk gewoon lekker weinig calorieën bevatten en veel voedingsstoffen.

IMG_20170503_103428

Neem Skyr yoghurt met de smaak bosbes (obsessed by this) en doe er stukjes rood fruit in: aardbei, bramen, frambozen,… Top af met een beetje havermout et voilà! En omdat jij het bent, mag je een beetje chocoladesaus erover doen. Een béétje he 😉 En wist je trouwens dat een stuk watermeloen eten meer energie kost dan dat het geeft? Je verbrandt dus eigenlijk vet door watermeloen te eten. Bring it oooon!!

watermeloen

10 gezonde(re) snackideeën

Je moet ‘gezond’ dus altijd met een korrel zout nemen en alles in de weegschaal leggen: “Ik kan nu een heel pak koekjes vreten OF ik kan lekker voor mezelf worteltjes snijden en dippen in guacamole.” Op die manier kan je binnen je macro’s blijven en toch genieten! De truc is om het gewoon altijd in huis te hebben. Hieronder 10 heerlijke snacks die je moeiteloos op de salontafel kan zetten. Smakelijk!

  1. Crackers met hummus
  2. Guacamoledip met groentensticks (komkommer, wortel, paprika,…)
  3. Olijventapenade als dip of voor op een toastje
  4. Watermeloen
  5. Yoghurt met rode vruchten en havermout
  6. Ongezouten noten
  7. Selder met philadelphia
  8. Kerstomaatjes met mozzarellaballetjes
  9. Hardgekookt eitje
  10. Meloen gewikkeld in serranoham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *