Reset

Soms krijgen we, zeker twintigers en dertigers, te maken met een grote verandering in ons leven: Een kindje, een nieuwe relatie of een relatie die stopt, verhuizen, verbouwen, een nieuwe job,… Geloof mij: Ik kan erover meespreken. Die dingen slaan je uit je lood en het is opnieuw zoeken naar structuur. Maar hoe plan je in al die chaos ook nog eens om te gaan sporten?

Als mijn structuur verstoord is, ben ik enkele dagen niet te genieten. Ik heb het dan erg moeilijk om terug tot de essentie te komen en dingen regelen gaan dan dikwijls voor op sporten. Dat is totaal niet erg. Zoals ik in mijn vorige instagrampost zei: Neem een dag, get your shit together en doe je workout de volgende dag. Maar het is niet voor iedereen zo simpel. Daarom heb ik enkele praktische tips opgelijst die jou kunnen helpen om opnieuw te starten na een grote verandering in je leven.

lijstjes maken / agenda

Structuur

De structuur is weg of veranderd. Nu is het aan jou om opnieuw je draai te vinden. Neem je agenda en kijk wanneer je een workout kan inplannen die week. Wees flexibel, maar eens gepland hou je je er ook aan alsof het een afspraak is, een afspraak met jezelf. Lees hier meer over opnieuw structuur aanbrengen in je leven.

Een workoutplan volgen kan hierbij ook erg helpen. Je weet wat je wanneer moet trainen en je workouts kunnen efficiënter en sneller gebeuren, omdat je zelf niet moet zoeken naar de juiste oefeningen.

preview workoutplan

Vrije dagen

Als het je niet lukt om naast je nieuwe, drukke job en de kinderen én het huishouden op weekdagen ook nog eens te gaan sporten, ga dan in je weekend. Iedereen heeft minstens één dag in de week vrijaf. Awel, ga dié dag. Al is het maar één keer in de week. Dat is beter als niets!

Homeworkouts

Krijg je het écht niet ingepland om minstens één keer in de week te gaan fitnessen? Geen probleem! Doe een homeworkout terwijl de kinderen in bed liggen. Het enige wat je nodig hebt is een matje, enkele gewichtjes en kleine en grote weerstandsbanden. Je kan de workout onderbreken als dat nodig is en het kost je geen extra centen.

Als tijd niet echt een probleem is, maar een fitnessabonnement voor jou (tijdelijk) te duur geworden is, kan je homeworkouts ook combineren met gaan joggen in het park. Goed voor mind and body!

homeworkout

Vraag om hulp

De oma kan komen babysitten. Je partner kan ook eens voor het eten zorgen of de boodschappen doen. En je hebt zeker wel één vriendin of vriend die jou kan helpen met de verhuis. Vraag je dichte kring om hulp. Zij zullen jou heel graag willen helpen en jij hebt weer dat uurtje meer voor jezelf.

Don’t be too hard on yourself

Denk eraan: Je kan enkel voor een ander zorgen als je eerst voor jezelf zorgt. Het is niet egoïstisch om als nieuwe mama te gaan sporten. Het is volkomen normaal dat je huis vol stof ligt tijdens verbouwingen. Het is niet erg om eens een afwasje te laten staan om te gaan sporten, als dàt hetgeen is dat je echt wil. Kies voor je wat je op dat moment gelukkig maakt en je vooruit helpt. En by the way: Schilderen of dozen heffen is ook een workout 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *