Op mijn laatste benen

Ik krijg het letterlijk op mijn heupen als ik stress heb en mijn knieën zijn als gelei na een dag rechtstaan. Mijn benen zijn de sterkste, maar ook gevoeligste delen van mijn lichaam… Zo erg zelfs dat ik van werk veranderd ben…

leggies

Ik ben natuurlijk niet alleen daarom van job veranderd, maar ook omwille van andere redenen: vaste uren, geen weekendwerk, ook parttime,… Alles om mij meer te kunnen focussen op coaching en op mijn blog. Big things are coming… Soooooon 😉

Ik ben mij onder andere voor mijn business (nog meer) beginnen verdiepen in Yoga en Pilates op hoger niveau, maar kwam al snel tot de constatatie dat ik voor sommige houdingen mijn benen niet genoeg kan strekken (stijve hamstrings) en ik pijn krijg in mijn heupen als ik mijn leggies lang in de lucht moet houden… Wat ook niet erg vreemd is: Ik heb zwàre benen, letterlijk en figuurlijk. Ze zijn misschien wel drie keer zo zwaar als mijn bovenlijf. Als ik ’s avonds thuis kwam van mijn werk bij Hunkemoller moest ik mijn benen inwrijven met een speciale lotion of ik kon de dag nadien niet uit mijn bed, mijn legdays waren de laatste maanden middelmatig en ik hou vocht op. Met mijn zeer fysiek bijberoep en mijn fysieke hobby was een fysiek hoofdberoep misschien een minder goed idee.

Ik ben daarom veranderd naar een zittende job als administratief bediende zodat ik meer rusttijd heb. ‘Glute Guy’ Bret Contreras schreef erover in een instagrampost“(…) I feared that my glutes would atrophy and my strength would diminish. Much to my delight, I found that my strength increased and my glutes grew because I was more recovered when I trained.” Hoe meer je kan rusten, hoe beter je kan trainen en hoe meer resultaat je ziet. Het gezegde: “You don’t get the ass of your dreams by sitting on it” klopt dus niet… Helemaal: Deze blogpost is geen vrijgeleide om na je training de hele dag in de zetel te hangen, een actieve levensstijl is belangrijk om héél veel redenen.

Fit-tip voor mensen die regelmatig last hebben van zware benen: Deze yogapose (viparita karani) verbetert de bloedsomloop, rekt de hamstrings en is ook heel goed voor het hoofd.

legs up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *