Gezondigen

Jamaar Leen, kan ik dan nooit meer mijn goestingetjes eten als ik bij jou coaching volg? Tuurlijk wel! Mijn cliënten leren, naast alle voordelen van gezond eten en hoe het allemaal te organiseren (met een gezonde balans) ook hoe je je lievelingsgerechten gemakkelijk zelf kan maken met véél minder kcal. In dit blogbericht een voorbeeldje van mijn ultieme ‘cheatmeal’.

Pizza two ways

In dit bericht laat ik zie hoe je op twee manieren een lekkere pizza op tafel kan zetten voor iets meer dan de helft van de calorieën (een Dr Oetker is bijna 900 kcal – is your mind blown? ?)

Ingrediënten:

Pitabroodjes
Kerstomaatjes
Ajuin
Pesto
Mozzarella

Voor de salade:


Zongedroogde tomaatjes
Rucola

Doe de pitabroodjes in de broodrooster en bak kort zodat ze opblazen. Snij ze dan open. Doe de kerstomaatjes en de ajuin in een pot en stoof totdat alles zacht geworden is. Stevig kruiden (en een snuifje zout) en een beetje laten afkoelen. Beleg nu de pizza: eerst de saus en doe dan je topings erop. Ik koos hierboven voor een typische pizza mozzarella met kerstomaatjes, een beetje pesto en mozzarella (dat smelt mooier dan andere kazen ook). Zet enkele minuten in de oven tot de kaas een beetje bruin begint te worden. Merk op dat ik niets gebruik dat je niet rauw kan eten. Als je bvb kip wil gebruiken, bak je dus die beter eerst in de pan voor je hem op de pizza legt.

Zoals ik altijd zeg: when in doubt eat some salads! Of een kom soep ? door een lekker slaatje toe te voegen, heb je weer extra groentjes binnen. Je kan natuurlijk ook gewone kerstomaatjes gebruiken. Vergeet niet te kruiden.

Je kan ook de pitabroodjes vervangen door een tortilla wrap (de kcal zijn ongeveer hetzelfde). Dat deed ik hieronder. Ik legde de tortilla eerst even onder de gril, zodat die al krokant was voor ik hem begon te beleggen. De rest van het recept is helemaal hetzelfde, behalve dat ik deze keer ook een beetje salami gebruikte en een ander slaatje met jonge sla, wortel en radijs.

En eigenlijk vind ik deze pizza’s veel lekkerder dan de soggy pizza’s van de Pizza Hut ??‍♀️ Eén van mijn hoofdpunten is dat zondigen mag, eigenlijk haat ik het woord (en cheatmeal ook), want het hoort allemaal bij een gebalanceerd voedingspatroon. Voel je dus nooit schuldig, want die stress die je jezelf bezorgt is veel ongezonder dan wat je net gegeten hebt… Blijf je bewust van wat je eet, anticipeer op voorhand en probeer 85% gezond en volwaardig te eten en je bent on the right track. Probeer deze receptjes zelf eens thuis en laat me weten in de comments hoe lekker deze pizza’s zijn ☺️

Eén antwoord op “Gezondigen”

  1. De pita-pizza broodjes hebben we me echt gesmaakt. Het kon een echte pizza evenaren ?. Zelfs de dochter van 3 jaar vond het super lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *