Iedere finishlijn is een nieuw begin

Zoals jullie wel weten, deed ik de afgelopen twee maanden mee met de Gymshark66-challenge. Aanleiding was de enkele kilootjes die erbij waren gekomen, maar het leerde me uiteindelijk veel véél meer.

gymshark66finish

Mijn doelen

Ik stelde enkele concretere doelen op om terug wat af te slanken, waaronder mij meer geven in de fitness en meer water drinken. Daarnaast moést ik ook enkele doelen stellen voor mijn geest. Ik ben een stresskip, dus ik moet op dat vlak beter voor mezelf leren zorgen. Ik ben opnieuw intensiever begonnen met yoga. In groep, maar ook thuis: Iedere ochtend een zonnegroet, af en toe ’s avonds (na een zware dag) een stretching of yoga-oefeningen. Ik moet zeggen dat dat me echt wel deugd gedaan heeft. Ik voel mijn stresslevel dalen als ik bezig ben met yoga. Ik kan het iedereen aanraden! Ook het kopen van een Apple-watch heeft me nóg meer inzicht gegeven in mijn levensstijl en gewoontes. Ik track bijvoorbeeld mijn slaap en weet zo heel goed waarom ik moe ben of wanneer ik wél goed geslapen heb. Als ik dan nadenk over wat ik gedaan heb de dag ervoor waardoor ik zo goed sliep, dan kwam ook weer naar boven dat de dagen dat ik yoga deed voor ik naar bed ging, ik veel beter geslapen had met meer diepe slaap…

Wat heb ik geleerd?

Ik heb véél personal records gescoord in de fitness, waaronder Hip Thrusts van 80kg en Deadlifts van 60kg. Ook meer progressive overload op mijn schouders en rug, want ik wil graag handstand kunnen. Ik heb ook een beter slaapritme en ik probeer meer los te laten en af en toe eens in de zetel te gaan zitten. Genoeg water drinken blijft moeilijk, maar door middel van thee probeer ik dat doel toch te halen.
Maar wat ik vooral geleerd heb is hoe goed het is dat mijn blog en mijn instagram mij accountable houden. Hoe belangrijk het is voor mij om mensen te proberen motiveren en inspireren. En dat is hetgeen ik ga blijven doen. Voor zo lang ik kan!

voor-na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *