Cheerleader

Uit onderzoek blijkt dat 66% van de vrouwen tussen 25 en 35 niet blij is met hun leven en 75% ervaart dikwijls negatieve gedachten. En ook voor elkaar zijn we niet altijd even lief…

cheerleader

De laatste twee weken heb ik amper kunnen sporten. En zelfs toen ik donderdag en vrijdag een lichte workout deed, voelde ik me zaterdag en gisteren opnieuw compleet uitgeput. Ik besef dat ik toch te snel terug begonnen ben… Twee weken niet sporten was blijkbaar nog niet genoeg. Dus we doen het nog een weekje rustig aan met veel luisteren naar mijn lichaam en veel rusten tussendoor…

De reden dat ik niet graag stop met sporten is omdat ik enorm veel schrik heb om opnieuw bij te komen. Ik ben zo blij met mijn leven nu, dat ik niet terug wil naar vroeger. Nooit! Ik wil niet bij die 66% zijn die ongelukkig is. En ik wil ook niet langer bij die 75% horen die negatieve gedachten heeft. Ik wil mezelf daarin helpen, maar ook anderen… Daarom heb ik een kleine lijst opgesteld met dingen die je kan doen om positiever in het leven te staan.

Girls support girls

Ik ken maar een handvol vrouwen die oprecht het allerbeste willen voor anderen. Die mij steunen, mijn workoutplan ook echt kopen of eens een coaching boeken… Dat is erg jammer, we zouden elkaar meer moeten steunen. En als dat écht niet gaat door 25 euro te storten (en er iets kei leuk voor in de plaats te krijgen), dan gaat dat zeken en vast wél door gratis reclame te maken: Deel eens een post, tag en persoon of stoef over elkaar tegen andere mensen. Be each other’s cheerleader! Geloof mij: Het voelt fan-tastisch!

e5fb203ba057e24bd5a995ccc8456aa4.jpg

Vraag raad en volg écht op

Niets is zo leuk als weten dat je een verschil kan maken. Zegt je vriendin je tijdens je maandelijkse uitstapje dat je best komaf maakt met die onzekerheden over je nieuwe relatie en je vriend écht eens moet vragen waar jullie staan, doe dat dan. Begint je moeder over de 1000ste keer over pensioensparen, kijk dat of je iets opzij kan zetten, al is het maar 20 euro per maand. Zegt je lief dat je nu echt wel genoeg gewerkt hebt en dat hij wil dat je in de zetel komt zitten voor wat q-time (I know mine does: “Sit dooooown baby”), doe dat dan. Begint die kennis op Instagram met een nieuwe challenge (wink wink…)? Doe.Die.Dan.

Jouw peepz spreken ofwel uit ervaring, kennis en/of research en weten waarover ze het hebben. Volg hun raad op en laat het hen ook echt weten. Ook voor hen is het een duwtje in de rug en voelt het als erkenning. En jij doet weer iets buiten je comfortzone waar je beter van wordt (of op z’n minst van leert).

Tadaa-lijst

Ik ben een voorstander van to do lists en ik zou niet zonder kunnen: Ik ben met zoveel verschillende dingen bezig dat ik dikwijls het gevoel heb dat ik vanalles vergeet. Maar daarnaast ben ik sinds enkele weken ook begonnen met een “tadaa-lijst”. Ik vink niet enkel de dingen die ik die dag gedaan heb aan op mijn to do lijst, ik schrijf op de pagina ernaast op wat ik bovendien nóg allemaal gedaan heb. De kleinste dingetjes, want op sommige dagen is dat al genoeg om fier te zijn op jezelf en voldaan te gaan slapen.

tadaa lijst

Mediteer

Mediteer (of iets dat wat minder zweverig is met hetzelfde effect). Leg je gsm opzij, doe even je ogen dicht en kom tot jezelf. Je kan het doen op een prikkelvrije zone zoals thuis, in het park of al joggend in het bos. Let een minuut enkel op je ademhaling. Je hartslag daalt, je focus stijgt.

Maak het iets minder druk

Dit is iets wat ik nog maar een kleine maand écht kan zonder schuldgevoel. Geniet eens van een luie namiddag op de bank. Niet ieder moment moet instagramwaardig zijn. Gelukkig heb ik redelijk wat blogposts al uitgetypt en content voorbereid in de afgelopen weken, want ik ga even iets minder bezig zijn met social media en iets meer focussen. Al enkele weken zijn er geen workoutvideo’s meer op Instagram, maar not to worry: Ze komen binnenkort terug. En beter! Ik ben al enkele weken in ‘buffertijd’ waarin ik nieuwe dingen kan uitwerken en wat meer tijd kan nemen… Tot het licht aan de einde van de tunnel weer terugkomt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *