Een dag in het leven

Enkele dagen geleden verweet iemand mij op Instagram dat het gemakkelijker was voor mij om te sporten omdat ik maar parttime werk. Deels is dat waar: Ik heb mijn leven zo vormgegeven dat ik meer glijdende uren heb en meer tijd heb om te sporten, maar toch wil ik nuanceren dat ik meer tijd zou hebben dan anderen, ik werk namelijk ook 9 à 10 uur. Daarom: Een dag in het leven van ons Leentje!

leen

We spreken over een random weekdag vorige week, aangezien ik deze week ziek ben en deze blogpost schrijf vanuit mijn bed 🙁 In het algemeen werk ik op maandag niet op mijn vaste job, op dinsdag een volle dag (en Sculpt by Leen), op woensdag en donderdag werk ik in de voormiddag en op vrijdag werk ik in de namiddag. De coachings plan ik daarrond en ik werk tegenwoordig 7/7.

Het is woensdag 23 oktober, en de wekker gaat om 6u30…

Ochtend

8-12u Werken

Ik sta op om half zeven en begin met werken om 8u. Wil je meer lezen over mijn ochtendritueel? Check dan mijn blogbericht hierover. Om 8u zit ik achter mijn bureau en beantwoord ik telefoons, e-mails en zorg ik ervoor dat iedereen rondom mij zich goed voelt: Van de dokters tot de patiënten, alles wordt in goede banen geleid. Om 12u loop ik nog snel naar de container met de zak restafval en dan stap ik weer op mijn fiets om de rit van 25 minuten te doen naar huis (vaak met bedampte brillenglazen ja).

work

Middag

Onderweg naar huis stop ik even bij de supermarkt voor enkele boodschappen en rond 12u40 kom ik thuis, kus ik mijn lief die net naar het werk vertrekt en zet ik de boodschappen op hun plek. Ik kleed mij om en om 13u klopt er iemand op de deur.

13u-14u coaching 1

Mijn eerste coachee van de dag had de nacht ervoor gewerkt en heeft er weer een bomme training opzitten. Ik vertrek, na mijn lunch en enkele youtubevideo’s, zelf naar de fitness voor mijn eigen workout. Het is bootyday en I am feeling myself!!

bootyworkout

15u-16u30 training

Na de fitness neem ik een korte douche en bereid ik mijn avondeten voor. Ik check van mijn klanten van ’s avonds hun bestandje, hun progress en hun schema.

Avond

Om 18u eet ik snel een miniportie van mijn gevulde paprika van die avond zodat ik er de komende drie uur weer tegen kan.

18u30 coaching 2
19u30 coaching 3
20u30 coaching 4

Om 21u30 zit mijn werkdag erop. Ik neem een douche en check nog even mijn social media terwijl de gevulde paprika weer in de oven zit. Mijn lief komt thuis om 22u en we eten en spenderen nog een uurtje samen en ruimen samen de keuken op. Net voor middernacht trek ik naar boven…

slapen

Dat is echt hoe de meeste van mijn woensdagen en donderdagen eruit zien. Zaterdag, zondag en maandag heb ik verlof, maar doe ik mealprepping, het huishouden of ik schrijf en plan een volgende blogpost. Ik zie die dagen ook vier à vijf cliënten. Dinsdagen ben ik van 8-12u en van 15-19u op het werk. In mijn extreem lange middagpauze zie ik heel uitzonderlijk wel eens een cliënt, maar meestal probeer ik dat als me-time te gebruiken en een beetje rond te dwalen in Gent centrum. Dinsdagavond rep ik mij naar mijn groepsles. Vrijdagochtend geef ik één à twee coachings en af en toe vrijdagavond na het werk ook (al zijn er niet veel mensen die dan willen komen sporten 😀 ).

sculpt by leen

Iemand die voltijds werkt van 9-17u heeft dus niet per see minder tijd. Ik heb meestal tijd voor mezelf in de namiddag in plaats van ’s avonds. Om 17u begint voor mij net mijn ‘tweede shift’, terwijl voor andere de dag er dan net op zit. En diegenen die dan gemotiveerd zijn om nog te trainen, komen ’s avonds naar mij 😉 Voor mij is dat logisch en werkt het ook goed.

Ik ga niet ontkennen dat het af en toe wel eens vermoeiend is om pas laat klaar te zijn met werken en (de meeste dagen) weer vroeg te moeten beginnen, maar ik heb nog altijd niet het gevoel dat ik mijzelf overdoe. Ik kan namelijk een beetje relaxen na de middag. Sterker nog: Het kan nog beter. Ik kijk namelijk te veel TV, zeker in het weekend,…

tv kijken

Iemand zei ooit tegen mij: We hebben allemaal net zoveel uren in onze dag als Beyoncé. Think about it. Make the best of those 24 hours. En dat ga ik de komende maand proberen. Zien hoeveel productiever ik kan worden om van mijn passie mijn beroep te maken en hoeveel meer quality-time ik dan kan creëren op andere momenten, zoals bijvoorbeeld in het weekend. It is all about planning! Hoe zorg jij ervoor dat je sport kan inbouwen in je dagelijks leven? Laat je tips achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *