Pasta pesto met zoodles

Ook weer een simpel gerechtje van yours truly. En dan zeggen dat gezond eten tijdrovend en ingewikkeld is… NOT!

Zucchini noodles

IMG_20170820_164905.jpgZoodles zijn eigenlijk noodles gemaakt van courgette. Met een zoodle-rasp krijg je snel lange slierten courgettenoodles. Je kan er ook wortelnoodles of komkommernoodles mee maken, maar voor pasta pesto vond ik courgette het beste.

Je kan het apparaatje tegenwoordig kopen in Action, Kruidvat, Casa,… En de prijzen variëren van ‘eenmalig gebruik’ tot kwaliteitsvol. Hoeveel de mijne gekost heeft, weet ik niet, want ik kreeg hem van mijn broer voor kerstmis vorig jaar. Je doet de schil van de courgette en steekt hem op het dekseltje (daar zit een stevige punt aan die de groente op zijn plek houdt). Vervolgens steek je hem in de rasp en draai je tot de courgette op is. In het begin vergt het wat geduld, maar eens je er handiger in wordt, is het niet meer zo moeilijk.

Pesto

Olijfolie
Basilicum (een bosje)
Een teentje look
Pijnboompitten (geroosterd in een droge pan)
Parmezaanse kaas
Zout
Groen pepertje
Halve citroen

Doe alle ingrediënten (behalve de citroen) in een hakmolen en pureer. Doe er naar smaak een beetje citroensap bij.

Schermafbeelding 2017-08-20 om 15.06.55

Andere ingrediënten

Kerstomaatjes
Pijnboompitten
Hamblokjes
Light mozarellaballetjes (Aldi)
Spaghetti

Koolhydraten zijn gezond en omdat ik een energierijke lunch moest maken, heb ik de helft zoodles en de helft gewone spaghetti gedaan. Je kan voor een avondmaal of kleinere maaltijd de spaghetti gerust weglaten.

Bereiding

Kook de pasta. Bak de pijnboompitten in een droge pan en zet apart. Bak de hamblokjes een minuutje aan en doe er de kerstomaatjes bij. Op het laatste doe zet je je vuur hoog en doe je er de zoodles bij. Doe de pesto onder de gekookte spaghetti en mix de andere gebakken ingrediënten eronder. Doe er wat mozarellaballetjes bij en werk af met de geroosterde pijnboompitten.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *