Portioncontrol

Als GBP-patiënt blijven porties altijd een moeilijke. Ook ik kan, anderhalf jaar na de operatie, dikwijls nog maar de helft op van wat iemand anders op zou kunnen. Op restaurant draai ik er mijn hand niet meer voor om om zelfs voor een slaatje een doggybag te vragen, en een driegangenmenu is voorgoed verleden tijd.

Thuis is het natuurlijk gemakkelijker om je porties te verkleinen, meestal dan toch. Enkele maanden geleden wilde ik nog eens Hello Fresh proberen. Voor de operatie heb ik dat ruim een half jaar gehad en ik voelde me er echt goed bij, je wist dat je gezond, meestal biologisch en gevarieerd aan het eten was. Ik ben totaal geen keukenprinses en ik heb weinig fantasie (als het op eten aankomt dan toch), maar ik kon die gerechten wel maken. Als ik dan fier mijn bordje begon op te eten, kreeg ik er letterlijk geen genoeg van… Die Hello Fresh maaltijden waren veel te klein. Dat is de eerste keer dat ik besefte dat ik veel te grote porties at. Ook al at ik gezond, ik at veel te veel.

Dus toen ik enkele maanden geleden opnieuw Hello Fresh bestelde, dacht ik dat ik misschien voor twee dagen eten zou hebben aan één portie. Dat bleken er drie en nog een restje te zijn. Ik kreeg al dat eten niet meer op… Jammer, maar helaas. Byebye Hello Fresh. Gelukkig steekt mijn diëtiste af en toe wat recepten toe en ik heb zelf ook een paar tips om porties te verkleinen.

Als je bijvoorbeeld een hamburger wil eten (ja dat mag, één keer in de week), met een broodje en groentjes en alles erop en eraan… Wordt ik al misselijk als ik aan al dat eten denk. Wat ik doe is de hamburger letterlijk in de lengte door twee snijden. Uit de pistolet haal ik ook een stuk (zie foto) dat ik dan de dag nadien kan eten als toast. Op die manier kan je toch een volledige burger met alles erop en eraan eten, zonder in te boeten op smaak.

Hierboven een lamsburger op een lichtbruine pistolet met guacamole en een spiegeleitje.

Voor de guacamole (alle ingrediënten zijn naar gevoel):
Avocado
Limoensap
Peper
Zout
Olijfolie
En prakken maar. Ik hou van guacamole met stukjes in, dus ik prak niet te lang. En als je van pikant houdt, kan je er ook nog altijd een pepertje onder snijden.

Smakelijk!

2 Antwoorden op “Portioncontrol”

  1. Super tip ! en als je Hello Fresh menuutjes nodig hebt, geef maar een gil.
    Wij zijn ook superfan. In het begin was het ook voor ons wennen : weinig vlees maar een enorme hoeveelheid groentjes. We bestellen voor 3p en eten er soms met 4 van, of ik heb nog een overschot voor mijn lunch de volgende dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *