Het ‘ideale’ ontbijt

Mijn ideale ontbijt is geen Herbalife-poedertje. No offense: Ik ken heel veel mensen die herbalife gebruiken (voornamelijk het ontbijt) en er heel goed mee zijn en veel zijn afgevallen. Goed. Doe zo verder. Stop er vooral niet mee…

Want dan komen de kilo’s er weer bij…

IMG_20170503_103428

Bovendien kan ik als GPB-patiënt beter geen calorieën drinken. Dat zou namelijk voor dumping zorgen. GBP-patiënten hebben geen maagklep meer, dus moet je voorkomen dat voedsel te snel ‘doorspoelt’. Vandaar dat ik altijd een kwartier moet wachten na het eten, voor ik mag drinken. Vandaar de light-dranken (je moet je eens voorstellen wat pure suiker in je darmen doet met je suikerspiegel…) en vandaar dat ik geen smoothies, sapjes, yoghurtdrankjes of poedertjes mag drinken. Bovendien zou ik maar amper iets opnemen van de calorieën die erin zitten, door de gebypastte darm.

Anyway… Genoeg over Herbalife en poedertjes. Mijn superontbijtje is erg snel klaar en rijk aan proteïnen, vitaminen en vezels.

IMG_20170514_111709_842Ingrediënten

Magere yoghurt zonder suiker (Aldi, witte producten Colruyt,…)
Rode vruchten en aardbeien (in de winter gebruik ik bevroren vruchten uit het vriesvak in de Aldi)
Een theelepeltje confituur light (Effi)
Twee eetlepels havermout of granola*

Bereiding

Are you kidding… Alles onder elkaar smijten en tadaaaa. De confituur zorgt voor een zoete toets en van al de rest weet je de positieve kenmerken wel…

Het zorgt ervoor dat je geen suikerdip krijgt in de voormiddag en dat je vol zit. Gebruik zoveel yoghurt en vruchten als je wil.

*ALS ik granola gebruik, gebruik ik die van Madame Bakster, zij gebruikt geen suiker. Granola uit de winkel bevat veel te veel calorieën.

Nu weet je dus mijn ideale ontbijt, wat is dat van jou? Laat gerust een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *