LPG lipomassage

Ongeveer een jaar na de Gastric Bypass begon ik vreemde dingen te ontdekken aan mijn lijf. Ter hoogte van mijn heupen situeerden zich twee enorme bollen vet die hardnekkig bleven waar ze waren, hoe hard ik ook trainde. Mijn benen werden gespierder, maar die twee afzichtelijke dingen bleven waar ze waren. Het tekende af in mijn kledij en ik had echt strepen op mijn benen waar het vet aan mijn huid trok.

Blijkbaar is zoiets een veelvoorkomend probleem, het is de zogenaamde ‘rijbroek’, maar dan in extreme vorm. De officiële term is een lipoom en hoe dunner je wordt, hoe dikker het lipoom lijkt, want dat krimpt geen millimetertje mee. Het komt er doordat je lymfeklieren de slechte stoffen niet meer gefilterd krijgen. Ik ging al een afspraak maken bij een plastisch chirurg toen ik op de fitness kinesiste Jessica Vereecken ontmoette. Zij werkt met een LPG-machine. Bij LPG worden de lymfeklieren en vetophopingen gemasseerd en gemanipuleerd door middel van zuigende, knijpende bewegingen. De machine heeft verschillende standen zodat de vetcellen afbreken en zich opnieuw verspreiden in het lichaam. Dat is een belangrijk moment, want je moet onmiddellijk na de behandeling aan sport doen om de vetcellen te verbranden. Eigenlijk helpt de machine onze lymfeklieren om het vet te verwerken. Daarnaast verstevigt de behandeling je huid.

IMG_20170926_103854

In het begin zag ik onmiddellijk verandering. De eerste weken begonnen mijn spieren zich meer te definiëren en verminderden de ophopingen. Na een paar maanden van behandeling bereikte de LPG zijn limiet wel (het is geen wondermiddel en ook niet zoals lyposuctie), maar in kledij zie je nu niets meer van mijn uit de kluiten gewassen heupen. Of het valt toch alleszins niet meer zo hard op. Daarnaast ben ik ook enorm blij met de versteviging van mijn huid. Ik heb amper cellulitis (ook al heb ik toch ooit bijna 135 kg gewogen, may I add) en terwijl ik vroeger veel last had van pijn tijdens het joggen omdat het vet aan mijn huid trok, heb ik daar nu geen last meer van.

Een beurt kost rond de 50 euro en je begint met 18 beurten. Een deel kan je terugtrekken via de ziekenkas. Ik vond het alleszins zijn geld zeker waard!

Kinesiste Jessica Vereecken
Voskenslaan 40a
9000 Gent
Telnr: 0479843166

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *