Motivation shmotivation!

Enkele weken geleden begon ik vol goede moed aan de Fitgirlcody Body Guide. De Body Guide zou me, na een moeilijke periode, opnieuw op weg moeten helpen naar een routine waarin ik terug dagelijks trainde. Well, it didn’t… De workouts van ongeveer 20 minuten leken in het begin zelfs niet zwaar genoeg voor mij, dus ik plande om af en toe ook te gaan lopen. Maar na twee weken viel alles in elkaar. Sindsdien heb ik amper gesport. Enkel een paar groepslessen, omdat dat me wel motiveert: Ik ken er mensen en ze rekenen erop dat ik kom. Maar op eigen houtje een fitness binnenstappen… Niks. Noppes. Nada.

Ik heb een zware winterdip en ik geraak ’s ochtends niet uit bed. Dat is de waarheid. Ik ben doodop en al blij als ik een werkdag van zes uur kan volhouden. Mijn leven is op dit moment een beetje een puinhoop. Zorgen dat de dagelijkse dingetjes gebeuren, is al een opgave en door altijd de hoge eis van het sporten aan mezelf te stellen, voel ik me miserabel als ik het niet doe. Bovendien voel ik me hypocriet. Hypocriet omdat ik iedereen in mijn omgeving wil aanzetten tot goed eten, routine en sporten, terwijl ik het zelf niet doe.

Ik voel me een hypocriet!

Maar ik heb besloten om dat gevoel om te zetten naar iets positief. De meeste Personal Trainers hebben sport met de paplepel meegekregen en kunnen het zich niet voorstellen om een week niet te trainen. Ik weet gelukkig wat het is om een dip mee te maken en ik ga nu proberen mezelf eruit te krijgen, zodat ik ook die ervaring met jou kan delen.

IMG_1680

Ik heb grote doelen. Misschien wel té groot. Ik ben helemaal geen goede loper, maar wilde toch meedoen aan de 10 miles Antwerp dit jaar. Ik wil staalharde buikspieren en een platte buik. Ik wil minder dikke benen. Ik wil dit jaar nog Personal Coach worden en dat combineren met mijn parttime job. Maar ik kan enkel een goede Personal Coach zijn als ik zelf blij ben met mijn prestaties. En de 10 miles hoeft eigenlijk helemaal niet dit jaar. Dat kan ook volgend jaar. Of wat denk je van helemaal nooit? Wat is daar zo erg aan? Ik héb sterke buikspieren, maar ik moet beseffen dat ik dik was en dus met wat huidoverschot en verminderde stevigheid zit. Bovendien ben ik gebouwd om dikke billetjes te hebben en ik heb daar eigenlijk nog nooit iemand (buiten mezelf dan) over horen klagen. In tegendeel… Ik weet het allemaal met mijn hoofd, maar nog niet met mijn hart. Ik ben een pusher, een overachiever.

Doe even minder, om goesting te krijgen in meer!

Daarom heb ik besloten wat liever voor mezelf te zijn zolang de temperatuur af en toe nog onder het vriespunt zakt. Ik fiets bijna iedere dag een uurtje naar en van het werk. Ik sta de hele dag recht op het werk. Ik heb één keer per week een groepsles. Verder probeer ik af en toe aan yoga te doen. Ik denk dat dat al redelijk oké is. En zo ga ik het een tijdje proberen volhouden. Minder doen, om zo goesting te krijgen in opnieuw meer. En er ook het volste vertrouwen in te hebben dat het gaat gebeuren.

De Fitgirlcode Body Guide was dus (momenteel) niets voor mij, maar het is wel een ideale workout om te doen op reis. Je hebt er geen materiaal voor nodig en het duurt niet te lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *