Hé sexy lady!

De laatste weken voelde ik mij een beetje on-sexy. Nog altijd mooi, een powerlady en fierce as hell. Maar niet zo sexy. Ik was een beetje bijgekomen (hallo zomerkilo’s). De late terrasjes, festivals en de hitte van enkele weken geleden, zorgden bovendien ook voor een opgeblazen gevoel. Gooi daar nog wat stress op et voila. Daarnaast moest ik mezelf ook wel echt even checken, want er was meer.

feeling good

Ik ontdekte namelijk dat ik mezelf te veel vergelijk met anderen. Sommige van mijn collega’s, meisjes van in de fitness, meisjes op instagram,… Meisjes die altijd slank geweest zijn met andere woorden. Ik mag dan wel stalen buikpieren hebben, door mijn gewichtsverlies zit er altijd dat onderbuikje nog aan. En hoe hard ik ook train, ik krijg die bovenbenen niet smaller. En over mijn bovenarmen begin ik zelfs niet… Na al mijn harde werk. Na al die uren in de gym. Na al die buikpijn en weinig eten. En nog steeds heb ik niet het ideale lijf. Maar reality check.

Als je van kinds af aan dik was, kan je niet verwachten dat je er ooit zal uitzien zoals iemand die altijd slank geweest is.

En dat is net mijn probleem: Ik mag niet denken dat ik er ooit uit zal zien als iemand die nooit overgewicht gehad heeft, maar wel als iemand die veel afgevallen is. Iets wat ook supercool is, maar ik moet accepteren dat mijn huid niet zo strak is, dat mijn lichaamsverhoudingen misschien wat anders zijn en dat ik moet werken met het lichaam dat ik gekregen heb. Wat trouwens geldt voor iedereen: Je kan niet zomaar verwachten dat je er als iemand anders gaat uitzien als je een workoutprogramma volgt. Wat je wel kan doen, is de beste versie van jezelf maken, zonder te hoge verwachtingen te hebben. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar met wie je enkele maanden geleden was. Veranderingen aanbrengen in je spiermassa duurt namelijk erg lang en zal op de ene plaats beter werken dan op de andere…

Ik voelde mij dus afgelopen weken niet zo lekker in mijn vel, tot ik twee complimenten kreeg van mijn collega’s in één week. Twee collega’s met zelf een perfect lijf, by the way. Lynn vertelde mij dat mijn benen er strak uitzagen en Marion zei mij enkele dagen later dat ze mij zo mooi slank vond. Twee keer stond ik met mijn mond vol tanden. En zo zie je maar: Iedereen heeft iets om trots op te zijn en iedereen is sexy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *