#fitgirlproblems

Iedereen die regelmatig in de gym vertoeft, zal waarschijnlijk wel volgende 10 problemen herkennen. Ze zijn misschien een beetje vervelend, maar deze #fitgirlproblems zijn niet onoverkomelijk 😉

1. All the laundry

Iedere dag draag je een extra paar kleren waarin je zweet en waarmee je op de grond of op fitnessapparaten ligt. Logisch dus dat je die iedere keer moet wassen. Ik heb altijd twee à drie wasmachines meer per week met sportkledij. It.never.stops.

2. Jeans passen niet meer

Door je big booty en smalle taille passen je broeken niet en moet je ze laten innemen. Ik koop jeansbroeken van 20 euro en moet ze voor 15 euro laten innemen, soms moet er wel tien cm uit. Een andere optie is dus een legging, maar wat zeiden ze daar nu ook alweer van?! Juist ja: Een.legging.is.GEEN.broek!

fitgirlproblems jeans

3. Douchen douchen douchen

Mama zei altijd dat het niet goed is om dagelijks te douchen en dat je je beter aan de lavabo wast. Maar na een cardiosessie is dat echt een no-go. Om jezelf en je omgeving te sparen, neem je dus beter een douche. Maar wat dan na het werk of ‘s ochtends? Soms neem ik tot drie douchen per dag en sinds een jaar is mijn waterrekening dus ook bijna verdubbeld. Oepsie…

4. Je haar

Door al dat douchen en veelvuldig haar wassen wordt mijn haar enorm snel vettig. Ik gebruik dus veel droogshampoo na sessies waarbij ik minder gezweet heb, maar dat zorgt ervoor dat mijn haar de ene dag plat valt en de volgende dag krult. Ik heb het al geaccepteerd: #messyhairdontcare en de Kruidvat is rijk dankzij mij.

fitgirlproblems haar

5. Meer sportkledij dan andere kledij

Onlangs heb ik een nieuwe kast gezet en toen ik mijn spullen aan het ordenen was viel het mij op hoeveel sportkledij ik heb en hoe weinig ik mijn gewone kledij draag. En als ik dan eens opgekleed ben, voel ik mij een beetje potsierlijk. Ik hou het dus liever bij een beetje urban, een jeans of bodycon kleedjes.

6. All the pee

Door het sporten en veel drinken drijf ik veel af en plas ik dus als een paard. Vooral op het werk is dat vervelend en moet ik regelmatig vragen om naar het toilet te mogen gaan.

7. Peeping people

Sta je daar te squatten met 40kg op je schouders en zie je daar opeens in de spiegel of uit je ooghoek iemand lekkerbekkend naar je kijken. Niets is vervelender voor je focus als dat. Meestal zeg ik er niets van en soms vind ik het zelfs leuk, tussen oefeningen door. Ik wil het altijd zien als compliment, maar dat neemt niet weg dat het me soms doet twijfelen aan mezelf.

8. Judgement

Veel vervelender dan kijkende mensen, vind ik het feit dat iedereen een mening heeft over ‘al dat sporten’. Je overdrijft, of je traint niet de juiste dingen, of je moet zien dat je niet te veel spiermassa kweekt want dat is niet mooi als vrouw. En eet je wel genoeg, want met die slaatjes altijd… Geloof mij: I know what I’m doing. En iedereen die vaak sport verdiept zich er meestal ook in om geen onevenwicht te krijgen in spiermassa en om gezond te blijven. En by the way: Mijn eten (want het is geen dieet) zit ook vol met minder gezonde dingen hoor. Haha!

fitgirlproblems judgement

9. Pain = Gain

Niet kunnen gaan zitten op het toilet, geen trappen kunnen doen, niets kunnen opheffen na armsday. Het is de realiteit. Op zo’n moment moet je voldoende rusten, maar ook doorzetten, want die pijn is ook fijn!

10. Blauwe plekken

Iedere dag sta ik op dat ik denk: Wat heb ik nu weer uitgestoken?! Blauwe plekken op je schouders, armen, maar ook op je heupbeenderen en buik, want hip thrusts are life. Iets om mee te leren leven en je niet veel van aan te trekken, want verdwijnen doen ze altijd.

Zijn deze ‘problemen’ herkenbaar voor jou of heb jij nog andere voorbeelden? Laat het me weten in de comments!

Eén antwoord op “#fitgirlproblems”

  1. Ja! Leuke topic! Super!! Van de trap afvallen na legday of niet meer op kunnen staan van de wc? maar ja no pain no gain. Niet meer kunnen typen door pijnlijke triceps. Lachen en niezen doet pijn na je coreworkout?? Lekker spiertjes kweken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *