Yoga

Enkele maanden geleden ben ik mij beginnen verdiepen in Yoga. Er waren verschillende tekenen dat ik dat moest doen: Stress en vermoeidheid speelden mij en mijn lijf enorm parten. Onzekerheid, mezelf zoeken, slecht slapen en de barre wintermaanden met een lijf dat minder ‘geïsoleerd’ was, brak mij compleet af. Eind november begon ik mezelf opnieuw op te bouwen en beslissingen te maken die mijn leven ten goede zouden veranderen.

Met kerst vroeg ik een abonnement op Yogatv en ik kreeg er eentje van mijn schoonzus. Een paar dagen later was ik bij een vriend thuis en kreeg ik van hem zijn boek over Yoga. Ik kreeg het virus te pakken. Ervoor deed ik ook al af en toe Yoga in Basic Fit op een scherm of in B.O.S.S., maar nu begon ik het zelf thuis intensiever te doen. Zonder enige kennis, redelijke leningheid en veel kracht, begon ik eraan en het ging mij goed af. Ik voelde de voordelen in mijn lijf: Minder opgeblazen gevoel, meer energie en zelfs ook toename van spierkracht. Maar ik voelde het vooral mentaal: Meer zelfvertrouwen, minder zorgen en meer kalmte.

Yogaonthebeach

En ik plukte er de vruchten van: Het klinkt alsof ik erg bijgelovig ben, maar sinds ik vaak Yoga beoefen is mijn leven er enkel beter op geworden: In januari lanceerde ik mijn blog, in februari pikte HLN mij op, in maart begon ik als Personal Coach, in april ging ik in zee met een Red Wolf Design, een leuk bedrijf dat mij helpt met mijn site en marketing, in mei ging ik op reis waar ik mij verder verdiepte in Yoga en in juni kreeg ik het ene goede idee na het andere voor mijn eigen ‘bedrijfje’ (to be continued).

Ik ben natuurlijk een autodidact. Buiten die enkele lessen deed ik het namelijk enkel op mijn eentje terwijl ik een mevrouw of meneer op tv volgde, dus mijn houdingen zullen zeker niet perfect zijn. Ik kan (durf eigenlijk eerder) geen handstand of andere grave move, maar daar gaat het bij Yoga niet om. Het gaat enkel om zelfontplooiing en niet om jezelf vergelijken met anderen and I love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *