Work-life balance

De laatste weken is het druk. Leuk, maar druk. Zowel privé als op het werk gaat alles prima. Met het goede weer maken we leuke uitstapjes en zijn we 24/7 bezig met van alles en nog wat. In Hünkemoller gaat alles zijn gangetje en ook dat doe ik nog steeds heel graag, al zijn de solden best vermoeiend… En ook met het Personal Coachen gaat het top: Veel klanten, veel uren en veel genot om te zien wat sporten met een mens kan doen! En dan nog zelf sporten. Toch nog vier keer in de week, maast mijn coachings. Voordat je denkt: “Ja, maar. Is die Leen nu enkel en alleen aan het schrijven hoe goed het met haar gaat?” Think again.

Lees verder

Yoga

Enkele maanden geleden ben ik mij beginnen verdiepen in Yoga. Er waren verschillende tekenen dat ik dat moest doen: Stress en vermoeidheid speelden mij en mijn lijf enorm parten. Onzekerheid, mezelf zoeken, slecht slapen en de barre wintermaanden met een lijf dat minder ‘geïsoleerd’ was, brak mij compleet af. Eind november begon ik mezelf opnieuw op te bouwen en beslissingen te maken die mijn leven ten goede zouden veranderen.

Lees verder

Voed je lichaam, niet je ziel

Onlangs sprak iemand mij aan op instagram. Hij was veel gewicht kwijt, maar het lukte hem niet om het er af te houden. Dagelijkse beslommeringen en de zorg van zijn zoontje als alleenstaande papa zorgden soms voor stress. “En dan ga ik eten”, gaf hij zelf toe. En ik was ook zo. Ben zo, eigenlijk. Ik moet hier nog steeds mee oppassen en soms eet ik hierdoor veel te veel. Maar op dat moment moet je luisteren naar je lichaam. We voeden niet onze ziel met eten, maar ons lichaam!

Lees verder

Plastische chirurgie

Vastberaden liep ik het kantoor binnen van de chirurg. Ik ging een afspraak maken. Twee jaar gespaard, iedere euro gedraaid. Een half jaar geleden had ik zelfs drie jobs. Mijn doel was in zicht. Zelfs op het werk wisten ze er al van. Ergens in oktober/november zou ik een tijdje afwezig zijn. Sowieso het vel op mijn armen weg. Sowieso borstvergroting. Eén cup. Niet overdrijven. Misschien het vel aan mijn onderbuikje. Maar wat volgde was slecht nieuws. Of een opluchting?

Lees verder

Hip Thrusts

Hip thrusts zijn dé trend in fitness momenteel. Logisch ook: Je traint je glutes (bilspieren) zonder je knieën te belasten en je benen verzwaren minder. In tegenstelling tot bij squats gebruik ik geen (of minder zware) gewichten. Hierdoor verhoog je best je herhalingen. Om het niet saai te maken heb ik enkele variaties opgelijst. Check ze in mijn nieuwe workoutvideo! Het aantal reps staat er telkens bij. Je kan de oefeningen ook op de grond doen, maar op deze manier hebben ze meer effect. Enjoy en neem zelf foto’s om anderen te inspireren!

Detoxen

Zoals ik aan het begin van mijn vakantie op mijn instagram aankondigde, heb ik twee weken getedoxt: Ik gebruikte een thee van LPG, een gamma met crèmes van Rainpharma en ik at (buiten enkele restaurantbezoekjes na) enorm gezond. Ik ging ook iedere dag joggen of hiken om mijn hoofd leeg te maken.

Lees verder

5 tips om meer water te drinken

Tijdens mijn reis naar Fuerteventura heb ik ontdekt dat ik veel te weinig water drink. Ik wist al dat ik niet veel dronk, maar op reis kon ik niet van de kraan drinken en moest ik dus flessen kopen. Ik dronk een fles water van anderhalve liter uit op iets minder dan drie dagen… Als je weet dat je anderhalve liter per dag zou moeten drinken, is dat verschrikkelijk.

Ik heb het heel moeilijk om voldoende water te drinken door mijn Gastric Bypass. Je zal het wel herkennen: Het lijkt soms alsof je gaat ‘overlopen’ of je kan ook misselijk worden van te veel water in één keer. Cola light is echter geen probleem en daar drink ik soms wel een halve liter van per dag. Een superslechte gewoonte die ik dringend moet afleren, misschien wel met onderstaande tips.

Lees verder