30 Day Plank Challenge

De plank is dé beste manier om je core en bovenlichaam te trainen in slechts één enkele oefening. Je core zijn alle spieren in je buik, rug en billen die je een smalle taille geven. Eigenlijk kan je ze je natuurlijk corset noemen. Als die spieren goed getraind zijn, zal je ook minder snel rugpijn krijgen, omdat je lichaam flexibeler is en meer gesteund wordt.

Je gebruikt die spieren constant: bij het opheffen van een kind, bij het stofzuigen, boodschappen doen,… Soms besef je het zelfs niet. Bij een getraind persoon zie je ook dat die spontaan rechter loopt, waardoor ook je weer slanker lijkt… Think about it: Enkel voordelen!

Planken is (wanneer goed uitgevoerd) dus goed voor je buikspieren en rug, maar ook je billen en schouders krijgen een workout. Planken is the way to go en het is niet moeilijk: Je hebt er geen materiaal voor nodig en je kan snel veel vooruitgang boeken.

Kijk eerst hieronder naar de correcte manier om een plank uit te voeren voor we met onze 30 Day Plank Challenge van start gaan:

howto

Het is belangrijk dat je je rug zo recht mogelijk houdt, dat je poep niet in de lucht steekt, maar ook niet doorhangt en dat je al je spieren opspant. Trek je navel naar je ruggengraat, span je billen aan en hou je knieën recht zonder ze te ‘klikken’. Zorg dat je schouders recht boven je ellebogen staan. Zo sta je in een functionele positie en train je de juiste spieren.

Als het in het begin te moeilijk is, mag je gerust ook op je knieën steunen, zolang je rug maar recht blijft. Gevorderden kunnen op handen planken in plaats van de onderarmen.

Kan je een plank? Oké, dan is het nu tijd om het langer dan een paar seconden te leren volhouden. Geen nood als dat niet direct lukt, ik heb hieronder een schema opgesteld om in dertig dagen een volleerde planker te worden. Post foto’s van jezelf op social media en tag me erin, zo zie ik hoe ver je staat met het planken 😉

30dayplankchallenge

Eén antwoord op “30 Day Plank Challenge”

  1. Je kan het schema natuurlijk aanpassen aan je eigen niveau. Als je al heel sportief bent, kan je op één minuut beginnen en opbouwen naar 170 seconden of gewoon eens testen hoe lang je het kan volhouden. Mind over body ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *