2021 blogpost

2021 was een superhectisch jaar en ik heb eigenlijk, achteraf bezien, enkel dingen om trots op te zijn. Ik lanceerde mijn nieuwe site met de webshop en acht waardevolle, goed gemaakte en kwalitatieve e-books en cursussen. Check zeker eens in de menu. Ik paste enkele dingen aan om de site overzichtelijker te maken. Het was mijn doel om meer mensen te kunnen helpen in alle prijscategorieën en daar ben ik in geslaagd. Welk budget je ook hebt, ik kan jou verder helpen! Ik ben extreem trots op mezelf dat ik mijn online coachingstraject helemaal opgedated en uitgebreid heb. Werkelijk geperfectioneerd! Schrijf je zeker in voor online coaching tijdens mijn bevallingsverlof (dat kan gewoon doorgaan), want nadien zal de prijs lichtjes omhoog gaan.

Ik coachte weer enorm veel mensen naar een gezondere levensstijl. Meer dan 30 mensen online en naast mijn bestaande klantenbestand ook 12 nieuwe live cliënten. Ik kan wel degelijk zeggen dat ik volzet ben! Ik heb een wachtlijst, dus schrijf je zeker daarop in als je als eerste wil weten als het toch opnieuw mogelijk zou zijn om live coaching te krijgen.

Heel veel van mijn groei in 2021 was in mijn business, maar laat ons een kat een kat noemen… Ik verwaarloosde mezelf een beetje (veel). Ik was zo danig bezig met de online kant van mijn bedrijf uit te bouwen en met mijn cliënten dat ik mezelf gewoon vergat soms. Dit was al gaande vanaf eind 2020, maar ik ontwikkelde wat ongezonde gewoontes (voornamelijk op vlak van slaap en werk-priveleven). In plaats vanzelf te beloven beter voor mezelf te zorgen, wilde ik wat gewicht kwijtspelen. Ik viel enkele kilo’s af en kon in maart meer dan mijn eigen gewicht squatten. Dus qua voeding en fitness liep het goed, maar ik deed het nog altijd niet echt uit liefde voor mezelf, maar uit wat ik wilde verbeteren (nog altijd beter dan uit haat uiteraard).

Mijn vriend zou zeggen dat dit TMI is, maar in maart stopten we met ‘opletten’ (ik gebruik al jaren geen anticonceptie meer en op mij kan je een klok gelijk stellen), want we (ik) hadden er een jaar over nagedacht en we wilden beginnen aan kinderen. Aangezien ik in mijn omgeving veel mensen gezien heb waarin het niet vanzelf ging en omdat we al over de dertig zijn en ik zo’n stressvol bestaan leidde, dacht ik dat het toch wel minstens een half jaar zou duren eer ik zwanger zou zijn. Eh… Niet dus. Twee maanden later was het al zover. Ik vertelde het pas vijf weken later aan mijn vriend, want in mijn hoofd moest ik eerst die resultaten van die bloedtest weten. Ik had alle symptomen en vond het niet nodig om een plastest te gaan halen en in het bloed kan je het maar pas na een dikke maand zien. Echt logisch was mijn gedachtegang niet, maar ik moest misschien zelf eerst verwerken wat er gaande was?

Zo gemakkelijk zwanger worden was voor mij hét teken dat mijn lichaam ubergezond was. Ik was (en ben) zo trots op hoe dat aspect gaat. Ik heb amper kwaaltjes en kan nog steeds trainen en fietsen (oké dat laatste doe ik enkel als ik niet anders kan want het is wel wat lastig voor de bekkenbodem). Jammer genoeg had ik het mentaal wel wat moeilijker en ontdekte ik veel dingen over mezelf tijdens deze kwetsbare periode. Over mijn nog altijd ongezonde relatie met voeding. Als, zoals afgelopen jaren, alles relatief goed met mij gaat (met natuurlijke ups and downs), gaat dat ook goed. Alsof ik een soort masker opgezet heb en bepaalde dingen gewoon heb kunnen verdringen, op pure wilskracht. Eens die weerbaarheid wegvalt (ik heb het er al meermaals over gehad hoe overdreven ‘gevoelig’ ik me voelde als zwangere vrouw), komen die ongezonde gewoontes terug. 

Alsof mijn ware aard bovengekomen is ofzo. Binge-aanvallen waren terug. Ik wilde letterlijk niets van proteïnen eten (en ben daardoor zoveel spiermassa kwijt!) en zelfs groenten waren moeilijk.

Ik ben in psychologische begeleiding hiervoor en om deze demonen te baas te blijven, maar ik wilde ook niet té veel in potjes zitten roeren die het mij moeilijker zouden maken tijdens deze al kwetsbare periode. Dat is dus al één van mijn doelen voor 2022. Werken aan mijn weerbaarheid en aan het feit dat ik zo’n people pleaser ben en mezelf zo graag en gemakkelijk aan de kant zet. Dat ik me moeilijk gewoon kan ontspannen en mijn hoofd nooit af staat. Aan mijn mentale rust. Aan mijn zelfzorg en mijn relatie met voeding. 

instagrampost

Sad to tell you, maar op businessvlak zal 2022 eerder een jaar van minder dan van meer zijn. Ik heb een set aan producten en hulpverlening waarmee ik letterlijk iedereen zou kunnen helpen. Ik kan natuurlijk nog meer workoutplannen maken, maar echt ie-dereen kan verder met de dingen die ik heb! En je kan ook een personal bodyplan laten maken of overgaan tot online coaching als je iets meer op maat nodig hebt. Ik heb alles in mijn pakket om gewoon zo verder te blijven doen. Ik ga in plaats werken aan meer mensen te kunnen bereiken en mijn online brand uit te breiden. Ik ga ook samenwerken met Re.Charge vanaf na mijn bevallingsverlof, dus dat gaat ook tijd van mij vragen. En ik herlanceer mijn groepslessen deze zomer (na een klein jaar van geen groepslessen). Zorg dat je op de hoogte blijft door je in te schrijven op mijn mailinglijst, want de live small group classes zullen snel vol zitten als je kijkt naar mijn klantenbestand 😉 Het is eigenlijk effectief goedkopere coaching! Ik organiseer ook opnieuw (beperkt) zoomlessen. Schrijf je in op mijn mailinglijst onderaan de pagina om op de hoogte te blijven.

Maar het eerste half jaar van 2022 is voor mijn gezin. Voor mezelf. Voor mijn baby. Voor mijn relatie. Mijn vriend heeft té lang op de 100e plaats gestaan na al mijn cliënten en die mens klaagt niet en heeft een engelengeduld, maar verdient beter. Dat is meteen mijn tweede doel van 2022. Naast dus mijn eigen zelfontplooiing en mijn ontwikkeling als moeder. Misschien denk ik er te veel over na en gaat dit ‘vanzelf’, maar ik ben zeker niet het moederlijke type, dus ik ga daar niet van uit gaan. Mijn vriend daarentegen is een geboren papa en gaat dat fantastisch doen!

Ik heb uiteraard ook fitnessdoelen en ik kijk uit naar mijn newbie gains na mijn bevalling. Maar eerst herstellen uiteraard 😉 Daar zal de zelfzorg al beginnen. Het zal ook nodig zijn mijn grenzen beter aan te geven, want ik heb er te veel over laten lopen tijdens het afgelopen jaar. Deels door onzekerheid (aangezien ik net zelfstandige in hoofdberoep geworden ben en ik zeker niet kan zeggen dat ik veel kan sparen of ruim verdien) dat ik verborg als ‘klantvriendelijkheid’, maar deels ook door mijn nood om leuk en laagdrempelig gevonden te worden door (toekomstige) cliënten.

Dus dat is het… Minder business, maar meer Leen. Ik heb het afgelopen jaar uitgebouwd en nu is het tijd om terug te plooien. Ik blijf gewoon verder doen zoals ik bezig ben op vlak van business zonder elke maand met iets nieuws te komen. In plaats daarvan neem ik weekends, avonden en creëer ik véél mooie momenten. Oh, maar over mooie momenten gesproken, moet ik wél een heel eervolle vermelding geven aan de drie fantastische reizen die ik gemaakt heb in 2021 naar Gambia, Fuerteventura en Formentera! In 2022 staat er op dat vlak veel minder op de planning. We gaan leren ontspannen, gewoon op onze eigen sofa. Ook als er een berg was ligt. Ook als de badkamer vuil is. Ook als de afwas niet gedaan is. Niet (letterlijk) vluchten dus in werk, voeding of naar een warm land. Rust vinden in mijn eigen achtertuin (euh… terras). Laat ons klein nieuw vriendje al de mentale rust brengen waar ik naar verlang!

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden?
Dankuwel! Check je mailbox (ook je spam) en bevestig je inschrijving. Good vibes only, je kan je uitschrijven wanneer je wil.