Zomers receptje

Oh my God, een hele maand zonder een blogpost. Schandalig! Dat is eigenlijk nog nooit gebeurd in de drie jaar dat mijn blog bestaat. Ik denk altijd dat mensen het niet kan schelen hoe weinig of hoe veel ik post en dat je wel wat anders aan je kop hebt momenteel, maar blijkbaar zijn die wekelijkse berichtjes voor velen van jullie belangrijker dan ik dacht! Sorry en back on track it is! Als eerste berichtje een lekker receptje dat je deze week eens kan uitproberen en later deze week nog een uitgebreidere blogpost!

Kip met Boursinpasta

Het is zomer en dan wil ik nooit te zwaar eten. Stoofschotels maken plaats voor (nog meer – hehe) slaatjes en pasta bolognaise moet wijken voor dit lichtere pastarecept.


Ingredienten (1 persoon):

  • 100 gr kip
  • 100 gr pasta (gekookt)
  • champignons
  • spinazie
  • kerstomaatjes
  • 40gr Boursin met peper
  • een scheutje magere melk

 

Kook de pasta en bak de kip in de pan. Ik kruid altijd (nog stevig) met peper en een beetje kippenkruiden. Doe een deksel op de pan zodat de kip sneller gaart. Snij de champignons en doe ze in de derde pan. Laat na drie minuten de Boursin smelten en dek af. Schep voorzichtig om. Maak je saus af met enkele kerstomaatjes en veel verse spinazie. Als hij te dik is, kan je een scheutje magere melk toevoegen. Kruid de saus stevig af met peper. Ik gebruik ook altijd een beetje gemixte kruiden. Laat de smaken een beetje ontwikkelen, giet de pasta af en neem het deksel van de pan met kip. Zet het vuur hoger om een korstje aan de kip te krijgen. Je kan de kip ook versnijden en onder de saus doen (dan is het niet nuttig om een korstje te bakken). Leg alles op een bordje et voilà. Schep zoveel groentjes op als je wil! Dit gerechtje met de hoeveelheden die ik beschrijf bevat een 500-tal kcal. Dit is maar een indicatie (er is altijd een foutenmarge op MFP) en het is helemaal oké als jij meer wil eten. Het is zomer! Geniet ervan en schenk er nog een glaasje witte wijn bij als je wil! Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *