Nieuwe workout split

Enkele maanden geleden maakte ik een blogpost over mijn workoutschema. Ondertussen is die natuurlijk al enkele keren aangepast en ook al een helemaal omgegooid, daarom wilde ik even een update geven. Misschien haal je er wel inspiratie uit voor je eigen workoutroutine.

In de winter heb ik bijna alleen maar krachttraining gedaan. Ik volgde het plan van Grace Fit UK, maar ik vond het een beetje saai worden op de duur. In maart en april ben ik mij meer beginnen toeleggen op yoga en pilates via groepslessen bij FIT. Gent

IMG_0014

Nu de zomer eraan komt, is mijn workoutschema weer¬†veranderd en ik volg nu compleet mijn eigen workoutplannen qua krachttraining. Mensen die dus mijn workoutplannen willen voor de core, billen en armen, zullen mij als voorbeeld kunnen bekijken om nog meer overtuigd te geraken van de workoutschema’s ūüėČ Er komt ook meer cardio in het spel.

 

Maandag: Upper body met focus op schouders en rug + HIIT
Dinsdag: Rustdag (ik geef ook geen coachings die dag)
Woensdag: Lower body met focus op hamstrings en glutes + abs
Donderdag: Upper body met focus op triceps, biceps en borst + HIIT
Vrijdag: Actieve rustdag  met zwemmen of pilates
Zaterdag: Lower body met focus op glutes + abs
Zondag: Fullbody skill training en/of lopen

 

Al mijn workouts duren een uur a 1,5 uur. Op mijn actieve rustdagen is dat maar 45 minuten. Mijn zondagen zijn een soort extra: ofwel doe ik functionele skill training ofwel ga ik lopen. Soms doe ik iets compleet anders, waar ik maar zin in heb die dag.

side plank variation

Zoals je ziet, laat ik voldoende ruimte tussen mijn twee upper body en lower body dagen.  Dat zijn mijn zwaarste dagen met krachttraining en High Intensity Interval Training, dus mijn lichaam moet hiervan bekomen voor ik dezelfde spiergroep opnieuw train. Mijn krachttraining eindig ik met een kwartiertje cardio. Nadien doe ik idealiter (ik vergeet het vaak) een korte stretching. Heb jij vragen over hoe je je workouts moet verdelen over de week en welke workoutsplit voor jou de beste is? Let me know in de comments of stuur me een mailtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *