Work-life balance

De laatste weken is het druk. Leuk, maar druk. Zowel privé als op het werk gaat alles prima. Met het goede weer maken we leuke uitstapjes en zijn we 24/7 bezig met van alles en nog wat. In Hünkemoller gaat alles zijn gangetje en ook dat doe ik nog steeds heel graag, al zijn de solden best vermoeiend… En ook met het Personal Coachen gaat het top: Veel klanten, veel uren en veel genot om te zien wat sporten met een mens kan doen! En dan nog zelf sporten. Toch nog vier keer in de week, maast mijn coachings. Voordat je denkt: “Ja, maar. Is die Leen nu enkel en alleen aan het schrijven hoe goed het met haar gaat?” Think again.

Ik heb het zo druk dat ik de laatste weken te weinig tijd voor mezelf had en met een writersblock kamp. is niet dat ik niet meer schrijf en geen blogposts meer maak, maar het kost me veel meer moeite. Andere dingen gaan altijd voor. Het huishouden bijvoorbeeld. Dat is het nadeel van thuis werken. Als ik naar Hünkemoller moet, weet ik dat ik er van dat tot dat uur moet zijn. Je moet je verplaatsen. Maar als je thuis werkt (en voor jezelf werkt), doe je eens een wasje en een strijk tussendoor. Tot tussendoor niet meer tussendoor is, maar de hele tijd. Ik kan het niet laten liggen en het gaat altijd voor.

Ik moet leren van niet altijd alles te willen en te kunnen doen. En ik merk dat heel dikwijls in mijn omgeving. We willen hard en veel werken (hallo flexi-jobbers) om snel een huis te kunnen kopen (onze enige garantie op een pensioen if all else fails), maar tegelijkertijd willen we de beste GSM en iedere week uitgaan en hebben we een bucketlist van verre reizen die we ooit nog willen maken. Oh ja en ons huis moet er altijd uitzien als een Ikea-catalogus.

En dan schrikken we ervan dat het aantal burnouts en andere stressgerelateerde ziektes stijgen. Ik heb er ook mee gekampt en wat mij geholpen heeft is voor mezelf zorgen: Mentaal en fysiek. Een job kiezen die je graag doet, ook al moet je eventjes zoeken naar wat het nu weer was dat je graag doet. En daarnaast: Content zijn in het moment. Ook al maakt dat dat je huis er eens vuil bij ligt of dat je op een dag enkel bent gaan werken en die lunchdate met je vriendin afgezegd hebt. Dat je God forbid eens een weekend niet uit je luie zetel komt…

Of dat je af en toe eens wat minder schrijft voor je blog… Voor korte, inspirerende posts ben je altijd welkom om mijn instagramprofiel te volgen, maar ik ga mezelf wat minder druk opleggen om iedere week content te creëren voor mijn blog. En wie weet helpt dat voor mijn writersblock 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *