Winter is coming

Wauw… September is voorbij gevlogen. Het lijkt nog maar een week geleden dat ik tegen mezelf zei dat ik met een nieuw workoutschema ging beginnen en mezelf nieuwe uitdagingen zou stellen. Et voilà, twee weken ziekte en twee weken half-assing later niets veranderd. En ik ben niet alleen…

Met het korten van de dagen en de koude en de regen (in België ben je van september tot april altijd een béétje nat – and not in a good way if you know what I mean) druipt ook de motivatie weg bij mensen. Cliënten haken af, want in de winter is het minder belangrijk om een goed lijf te hebben. Of september is een te drukke/dure maand en andere dingen krijgen voorrang waardoor ze zichzelf uit het oog verliezen en dan ook op lange termijn afhaken… Mijn hart bloedt als ik dat begin te beseffen en hoop alleen maar dat ze op zichzelf voortdoen en hun vooruitgang niet verliezen.

Belgin vooruitgang(Belgin haar vooruitgang is mindblowing)

Ik heb zelf ook enkele moeilijke weken gehad… Ik ben ziek geweest en vond het enorm moeilijk om opnieuw te starten omdat ik nog steeds moe en zwak was. Nadien leek het al te lang geleden, was het een beetje overweldigend en trok ik mezelf in twijfel: “Waarom doe ik het eigenlijk allemaal? Is het alle tijd en moeite zelfs wel waard?”. Daar komt nog eens bij dat ik enkele doelen (een unassisted pull-up en handstand) nog altijd niet verwezenlijkt heb, waardoor ik helemaal gedemotiveerd geraakte. Maar na enkele dagen doorbijten heb ik het helemaal terug beet en geniet ik van mijn spierkatertjes (DOMS – Delayed Onset Muscle Soreness).

Lees deze blogpost om zelf ook opnieuw aan de slag te gaan na een moeilijke maand en get back on track met een nieuw workoutschema. Ik heb ook een nieuwe workoutsplit voor mezelf gemaakt die matchen met mijn huidige doelen, misschien haal jij hier ook inspiratie uit ^^

Maandag: Cardio en/of Hot Yoga

Maandag is mijn nieuwe cardio-dag! In het weekend doe ik altijd mijn zwaarste trainingen dus is het eigenlijk het slimste om een cardiodag in te bouwen op maandag om mijn spieren wat los te maken. En als ik er zin in heb doe ik nog Hot Yoga erbij 🙂

Hot yoga sessionFoto: Pavlina Photography

Dinsdag: Actieve rustdag

Dinsdag is in feite mijn rustdag, omdat ik een volle dag werk. Maar nu heb ik in de avond mijn Sculptles waardoor ik die dag toch een beetje actiever ben dan vroeger. Op alle andere dagen van de week heb ik 2 à 3 privécoachings.

Woensdag: Booty

Woensdag is het tijd voor mijn gluteworkout! Hip thrusts, kickbacks, sumosquats, abductions, split squats,… Al dat soort oefeningen passeert de revue. Hopelijk leer ik eindelijk weer van gluteworkouts te houden 🙂

hip thrustFoto: Studio Rammeloo

Donderdag: Pushworkout

Vroeger combineerde ik altijd mijn schouders en rug in één workout en in een tweede combineerde ik mijn armen en borst. Nu doe ik het een beetje anders. Ik deel eigenlijk mijn workouts in door middel van het soort oefeningen dat ik doe. Als je erbij nadenkt: Alles waarbij je trekt (pull) gebruikt je biceps en rug. Alle oefeningen waarbij je duwt (bijvoorbeeld een overhead press) gebruiken je schouders. Donderdag is dus mijn shoulder-focussed day. Daarnaast ook mijn triceps (triceps pushdown) en borst (bvb chest press). Afsluiten doe ik met een kort circuit waarbij ik oefeningen voor triceps combineer met planken en push-ups.

Vrijdag: Cardio en/of Hot Yoga

Opnieuw een (lichtere) workout met cardio. Low Intensity Steady State of High Intensity Interval Training: Ik zie een beetje wat ik doe. Ofwel een beetje stappen of trappen doen als ik een off day heb of een stevig circuitje als ik het zie zitten 🙂 Soms doe ik nog een Hot Yoga-sessie op de middag voor ik naar het werk ga. Dan is het weekend al begonnen op vrijdagmiddag ^^

Zaterdag: Pullworkout

Het tegenovergestelde van een Pushworkout is een Pullworkout. Daarbij trek je gewichten naar je toe. Je traint je rug en automatisch je biceps erbij. Ik hou van backworkouts de laatste tijd. Mijn rug heeft enorm veel vooruitgang geboekt sinds ik begonnen met meer op mijn rug gefocuste oefeningen.

upper body progress

Zondag: Legs

Squats, deadlifts, leg press, step ups, lunges,… Not my favorites, maar ze horen nu eenmaal bij mijn laatste workout van de week: Legday!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *