wellness en zelfzorg

De laatste weken van het derde trimester. De laatste loodjes. De periode waarbij je langs de ene kant wil dat het compleet over en out is en langs de andere kant wil je je baby nog even lekker dichtbij je houden voor je hem of haar moet delen met je partner, familie, vrienden en de fakking rest van de wereld. Neh, mijn baby. Dus ongeduld, verwachting en angsten wisselen elkaar af in een sneltempo. Hou dat maar eens bij en gedraag je dan maar eens gepast. Als je dan ook nog eens veel indalingspijn en voorweeën hebt, kan je je een emotioneel wrak voelen. En net in deze periode is het belangrijk om je te kunnen ontspannen. Dat is eigenlijk het beste en belangrijkste dat je kan doen in je derde trimester.

Ik gebruikte daar enkele hulpmiddelen voor, naast mijn dagelijkse routine van mobiliteit uit mijn eigen cursus, meditatie en connectie met de baby zorgde ik de laatste week voor mijn bevalling extra goed voor mezelf ^^ Dit zijn mijn vijf tips voor elk budget.

Maandag - workout €0

Het zonnetje scheen en het was niet superkoud, dus ik maakte een wandeling en ik deed een workout in mijn home gym in het zonnetje. Za-lig. Ja workouts zijn voor mij een echt selfcaremoment! Zeker nu maken ze mij zo trots op wat mijn lichaam nog allemaal kan! Natuurlijk kan en moet niet iedereen (nog) trainen en je moet altijd overleggen met je dokter, maar mobilisatie oefeningen om alles los te maken, zijn altijd aangeraden! Oh en ik vierde dat trots zijn met een fotoshoot met mezelf en mijn bolle buik! Ook iets wat niets kost  😉

Dinsdag - massage €95

Ja, het is duur, maar ik raad het toch aan: Een zwangerschapsmassage! Je kan gaan voor een massage bij de kiné, maar als je niet enkel fysiek, maar ook mentaal helemaal wil ontspannen, raad ik een zwangerschapsmassage aan. Ik ging naar Zen By Celien en ik kan het 100% aanraden. Celien is een kleine, lieve, zachte vrouw die je meteen op je gemak doet voelen. De manier waarop ze masseert is perfect voor een zwangere vrouw: Zacht, maar niet te zacht en bij een massage van 60 minuten focust ze zich op de belangrijkste punten: Rug, buik, schouders en gezicht. Ik boekte enkele weken geleden deze en de tweede keer koos ik voor de meest uitgebreide zwangerschapsmassage. Ze maakte mijn onderrug, bilspieren en adductoren mee los. De hele tijd drijf je op de drempel tussen slapen en waken. En dit komt van iemand die giechelt als haar vriend haar probeert te masseren! Dus zeker een aanrader #notsponsered Maar als je een massage of yoga boekt bij haar, laat haar dan weten dat ik je stuurde 😉

Woensdag - date met mezelf €30

Op woensdag ging ik na mijn gyneacologieafspraak naar het stad op date met mezelf ^^ Mooi opgemaakt, leuk kleedje aan, lunchen in Pain Quotidien, taartje bij Julie’s House, wat window shoppen,… En ’s avonds had de bf gekookt dus kon niet beter!

pregnancy look

Donderdag - selfcare@home €12,5

Na mijn workout (jup… again, de laatste workout deed ik nog op vrijdag trouwens) nam ik een lahaaaaange douche met alles erop en eraan: Gezichtsmaskertje, haarmaskertje, scheren, scrubben. En de warme straal lekker lang op mijn harde buik. Vanaf nu zullen de douches waarschijnlijk eerder aan de korte kant zijn 😉 En na de douche deed ik een zelfmassage, hydraterende creme in gezicht, lichaam en handen en leave-in conditioner. Ik gebruikte uiteraard de producten van Goodiebox. Deze maand zit er alles in om een zalige douche te kunnen nemen. De box heeft een waarde van 121 euro, maar kan je nu met mijn code krijgen voor 12,5 euro.

Vrijdag - filmavond met frietjes €10

Meer valt daar niet over te zeggen. Terwijl de vriend werkte ging ik nog eens om frietjes en keek ik een comedie. iets wat al enkele maanden geleden is!

Ik had enorm veel behoefte aan alleen zijn de laatste dagen, dus ik sprak niet af met vrienden of familie. Ik bracht veel tijd door al knuffelend met de vriend, want hij is de beste om mij tot rust te brengen. We hebben een drukke, stresserende periode achter de rug, maar we moesten en wilden dat nu even vergeten. Ook voor hem is dit een periode van overgang en ook al draag ik de fysieke last, de man moet niet onderschat worden!

Op deze manier kon ik mijn laatste week zonder baby dus nog even in alle rust doorbrengen. Ik plande net genoeg om me niet te vervelen, maar ik kon elke dag uitslapen en rusten in de namiddag. 

Uiteraard waren er ook andere dingen die moesten gebeuren: geregel, afspraken met de gynaecoloog, poetsen, de loodgieter moest nog komen voor een dringende herstelling,… Perfect was het dus zeker niet, maar dat is het nooit he 😉 Al direct een oefening in loslaten.
Wil jij ook leren loslaten, je partner betrekken in die laatste fase en tegelijkertijd op een veilige manier fysiek actief zijn en goed voor jezelf blijven zorgen? Kijk dan eens bij mijn cursus ‘Strong Mom’, want je krijgt, naast de cursus met vijf uur aan videomateriaal, een mobility workoutplan waarbij we de bekkenbodem leren op- en ontspannen en de core en ademhaling juist gebruiken. Een pre- en postpartum workoutplan gefocust op functionele en core kracht. En een bundel met regressies en progressies voor als oefeningen (nog) niet lukken. Met deze cursus en de workoutplannen kan je een half jaar verder, ook als je niet start als je zwanger bent of net postnataal. Deze cursus is voor iedereen die graag aan de core en bekkenbodem wil werken of als beginner aan de slag wil gaan met een zeer toegankelijk bodyweight plan.