Update Gymshark66

Toen ik gisteren het ziekenhuis uitwandelde na mijn gesprek met de diëtiste, was ik niet ontevreden, maar ook een beetje ongerust. Ik had mijn uiterste best gedaan afgelopen maanden, maar het heeft niet veel uitgehaald. Daarom heb ik voor mezelf eens uitgeschreven wat ik ga doen om enkele kilootjes terug kwijt te geraken en mijn doel in de Gymshark66 Challenge te bereiken.

Gymshark update

In mijn vorige post over de Gymshark66 Challenge vertelde ik al dat ik  in de afgelopen maanden meer dan vijf kilogram ben bijgekomen. Mijn “dieet” is nog steeds oké, mijn activiteit zeker, dus waaraan kan het dan liggen? De oorzaak was volgens de diëtiste duidelijk: Stress reduceren en liever zijn voor mezelf. Het is niet de bedoeling om al die kilo’s op twee maanden terug kwijt te geraken (dat zou heel moeilijk en ongezond zijn), maar ik wil al een mooi begin maken. De rest van de kilo’s gaan er in de loop van het jaar wel af.

Daarom: Enkele dingen die ik ga veranderen om mij vooruit te helpen in de Gymshark66 Challenge én natuurlijk ook in het leven 😉

lift

Lift heavier

Ik til al 1,5 jaar zwaar, maar ik zit al heel lang op hetzelfde niveau. Ik kan mezelf echt wel meer pushen. Normaal gezien doe ik veel herhalingen met lagere gewichten, maar er is ook wat te zeggen voor zware gewichten en minder herhalingen. Misschien kan ik zo opbouwen en meer spiermassa (die lichter is dan vetmassa) ontwikkelen.

Meer water drinken

In mijn leven heb ik tegenwoordig nog weinig zonden qua eten. Er zijn geen échte excessen en ik eet iedere avond vers. Wat echter moeilijker is voor mij, is genoeg drinken. Ik drink veel cola light, maar water lukt me minder goed. Na de Gastric Bypass werd ik namelijk doodziek van water, en dat is een beetje in mijn hoofd blijven zitten. Maar ik ga proberen! Ik ga bijvoorbeeld overdag enkel water drinken en dan ’s avonds als traktatie (als ik mijn 1,5l water gedronken heb) een glaasje cola.

water drinken

Op tijd gaan slapen

Genoeg slapen is heel lastig voor mij. There is so much to do in one day you know! Ik ben bovendien een heel lichte slaper, dus ik slaap zelden een hele nacht door. Genoeg slapen is nodig om dipjes gedurende de dag te voorkomen, zodat je niet naar suiker grijpt. Ik zal zélden naar suiker grijpen, maar om mijn energieniveau te behouden gedurende de dag, zal ik toch meer (en beter) moeten leren slapen. Ik ga al beginnen met iedere dag vóór 12u in bed te kruipen. Maar om mijn slaappatroon écht te verbeteren (voornamelijk het doorslapen dan), zal eerst het laatste en belangrijkste punt aangepakt moeten worden.

Stressniveau doen dalen

Desondanks mijn gezonde levensstijl, heb ik toch af en toe een hogere bloeddruk. Door mijn drukke leven, mijn drie (!) jobs en door van hot naar her te lopen, heb ik best wel wat stress. Ik pas me ook aan aan mijn cliënten hun agenda, dus soms werk ik 7/7. Het zal moeilijk worden om dat te veranderen, zeker als ik wil groeien met mijn bedrijf, maar ik kan misschien proberen de dingen af en toe een beetje los te laten. Ik ben een controlefreak en wil alles zelf doen om dan op een gegeven moment compleet overweldigd te zijn en in paniek te schieten. Ik ben opnieuw begonnen met mijn dagelijkse yoga en hopelijk zullen mindfullnessoefeningen ook helpen… En af en toe eens lekker niksen ook natuurlijk…

balans - meditatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *