The last challenge

December is aangebroken en daarmee ook de laatste van mijn challenges. Ondertussen kunnen we planken, squatten en 50 keer pompen (al dan niet op je knieën). De laatste challenge is er eentje voor het hele lichaam: de burpee.

What the hell is a burpee?!

Een burpee is een functionele oefening. Je traint ermee je core, billen, benen, armen en schouders. Zet je handen op de grond en spring met je voeten naar achter in een plank.  Zorg ervoor dat je handen onder je ellebogen staan. Spring terug naar voor, sta recht en spring omhoog. Op mijn Facebookpagina en Instagram kan je een filmpje vinden waarin ik laat zien hoe je de oefening moet doen, alsook met een aanpassing voor beginners.

Schema

Je begint de maand met 10 burpees. Doe er iedere dag ééntje extra, zodat je eindigt met 41 burpees. Start rustig, er zit geen tijdslimiet op. Daag jezelf uit en probeer in de loop van januari tot 50 burpees te geraken! Kies zelf welke variatie je wil doen en je mag tijdens de maand altijd overschakelen van beginnerspositie naar de gewone burpee. Ben je een gevorderde en wil je het jezelf nóg moeilijker maken? Doe dan iedere keer een push-up als je in plankpositie staat.

Geloof mij: een burpee ziet er niet echt mooi uit, maar het is een heel effectieve oefening. Wees dus niet bang om eens iets te delen en tag mij in je bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *