Start before you are ready

Vorige week is er iets gebeurd, waarvan ik niet gedacht had dat het ooit nog zou gebeuren. Het zette mij met mijn beide voeten op de grond. Ik vroeg aan een mede-coach om een groepsles van mij over te nemen, omdat ik mij niet goed voelde. Om hem te overtuigen had ik gezegd dat ik zijn les ook wel eens wilde overnemen als het nodig was, to return the favour. “Nee, hoeft niet hoor, meid. Je kan dat toch niet.” Hij lachtte mij uit.

En dat deed mij denken aan vroeger. Vroeger hoorde ik dat ook niet iedere dag hoor (want sorry, je zegt zo’n dingen niet), maar ik voelde het. Ik voelde dat mensen dat dachten, medelijden hadden. Maar ik zei het het vaakst tegen mezelf. Nu soms zelfs nog. Voor mij is springen bijvoorbeeld heel moeilijk, in mijn hoofd weeg ik nog 130kg en die 130kg geraken niet van de grond. Punt. Schrik om te vallen. Schrik ergens niet op te  geraken en mezelf belachelijk te maken. Maar, als je niet oppast, kan schrik je overmannen en wordt het je leven. Dan houdt het je tegen om dingen te doen en dat is het laatste wat ik wil.

voor-na

Eén van de belangrijkste dingen die ik de laatste tijd geleerd heb is: Start before you are ready. Ik ben holderdebolder gestart als coach en ik heb intussen met mijn expertise en levenservaring al een twintigtal mensen op de juiste weg gezet. Soms komen mensen even kort voorbij voor een duwtje in de rug, maar de meeste mensen die bij mij begonnen zijn, zie ik nog steeds. Ik was ook niet helemaal klaar om dat mee te maken, maar ik heb het laten gebeuren. Zónder schrik.

Sorry als ik de laatste tijd een beetje uit het oog verloren ben waarom ik mijn blog ben begonnen. Ik wil dit doen voor mensen die het niet zo ver willen laten komen als ik, of voor mensen die aan het afvallen zijn (met of zonder operatie) en die graag een duwtje in de rug of advies nodig hebben. Mensen die een gezonde levensstijl willen opbouwen. Want het gaat niet om een booty, het gaat niet om iedere dag gewichtheffen. Het gaat om iedere dag gezonde keuzes maken, wat dat ook is. En dat wil niet zeggen dat ik zelf niet meer iedere dag ga gewichtheffen, maar ik snap dat zoiets een heel grote stap kan zijn voor de mensen die uit mijn verhaal inspiratie halen.

Het is natuurlijk leuk om een groter publiek te bereiken en veel mensen te hebben die mijn workouts leuk vinden en ze af en toe eens proberen in de fitness, maar het is nog leuker om bij iemand een gedragsverandering teweeg te brengen. Om iemand die anders in een negatieve spiraal zou belanden, nu te helpen. Daarom ga ik begin 2019 iets organiseren, iets ontwikkelen speciaal voor mensen die (opnieuw) van nul moeten beginnen door veel overgewicht, blessures,… Een programma dat specifiek gericht is op beginners, want dat zijn de mensen die ik wil bereiken. Mensen die schrik hebben om naar de fitness te gaan, mensen die geen personal coaching dúrven nemen, mensen die die schrik tegelijkertijd een beetje beu zijn. Doe zoals ik en start before you are ready. En geloof mij, van mij zal je nooit te horen krijgen dat je iets niet kan.

Als ik ervoor kan zorgen dat maar één iemand stopt met emo-eten, begint met sporten en andere keuzes maakt, zal ik een super happy coach zijn. Dus: Good things are coming. Echt waar!

Wie graag deel wil uitmaken van mijn beginnersprogramma, gebaseerd op home-workouts op basis van lichaamsgewicht, kan zich inschrijven via de contactpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *