Shop met mij!

Elke week probeer ik gevarieerd en gezond inkopen te doen voor de week zodat we zo weinig mogelijk terug naar de winkel moeten. In realiteit gaan we (ondanks de ene grote foodshop) nog bijna dagelijks naar de winkel, maar dat komt omdat we graag de dag zelf beslissen waar we zin in hebben. Maar de basics en wekelijkse de must-haves kom je in dit blogbericht te weten. Alsook wat we er dan mee maken. Major food inspo incoming!

ijskast

Mijn vriend en ik gaan niet dikwijls uit eten en koken liever zelf. We koken allebei lekker en gevarieerd en we zien het nut niet van afhaaleten al helemaal niet. Door mijn foodprep hebben we altijd ons eigen ‘afhaaleten’ in thuis voor die drukke dagen. Gewoon een wokje, curry of spaghettisaus uit de diepvries et voilà!

Het lijstje

Mijn shoplijstje staat iedere week vol fruit en groenten: sla, tomaten, paprika, kiwi, appelsien, appel, banaan, wortelen, mais, champignons, avocado, braambessen en frambozen,… Daarnaast eten wij ook enorm veel yoghurt: Skyr Arla voor mij, Skyr Danone en volle yoghurt voor mijn vriend. Naar het werk nemen wij dikwijls gewoon boterhammetjes mee, dus kocht ik ook kippenwit en enkele andere charcuterie. Eieren en kip kon ook niet ontbreken.

In de Delhaize kocht ik nog sla, kip, steak, tomaten, light room, paprika en spinazie. Brood kocht ik bij de bakker en rijst, aardappelen en pasta hadden we nog in huis.

lijstje

Recepten

Zoals gewoonlijk zijn mijn recepten niet echt recepten en is het meer van: gooi alles bij elkaar en kruid af. Maar hierbij krijg je dus nog wat foodinspo voor komende week 🙂 ’s Ochtends eet ik altijd Skyr met fruit. ’s Middags wissel ik af tussen: boterhammen met kippenwit, ei met spinazie en tomaten of een slaatje. En ’s avonds aten we:

Maandag: Steak met champignonsaus en aardappelen.
Bak champignons op een hoog vuur gedurende enkele minuten. Zet op laag vuur en doe een beetje light room erbij. De bedoeling is niet dat de champignons zwemmen in room. Voor ons twee (en een volledig bakje champignons) gebruikte ik slechts een derde van een potje light room. Bak de steak en de aardappelen (eerst koken en dan bakken in de pan). Kruid af met veel peper.

champignonsaus steak aardappelen

Dinsdag: Chili con carne.
Snij paprika en doe in een grote pot met 100% rundsgehakt. Doe er tomaten uit blik bij en kook. Doe er bonen en mais bij. Kruid af met chilipeper. Kook rijst. Dit kwam uit de diepvries van een mailprep enkele weken geleden.

Woensdag: Fried rice met kip, mais, paprika en tomaten.
Snij de kipfilet fijn en kook gedurende enkele minuten. Neem twee vorken en begin de kip uiteen te trekken. Zet apart. Kook de rijst. Snij de paprika en de tomaten en bak in de pan. Doe er de mais, kip en rijst bij en zet het vuur (zeer) hoog. Kluts er een eitje per persoon onder en roeren maar. Zorg dat het mengsel goed droog is en kruid af met peper en zout.

Donderdag: Slaatje met avocado en scampi.

Vrijdag: Mijn vriend kookte een Afrikaans gerecht met rijst, vlees, sweet potatoe en wortelen. Onderstaande foto is zijn portie, niet die van mij, lol 😀

benechen

Uitzonderlijk erg veel rijst deze week. Dat was eigenlijk puur toeval door de chili con carne die we uit de diepvries haalden. Binnenkort zal het gedaan zijn met koolhydraten ’s avonds als ik opnieuw probeer wat gewicht kwijt te geraken. Ik had een korte break in december en in januari ben ik terug beginnen tracken om mijn maintenance calorieën opnieuw te weten te komen nu dat ik zoveel spiermassa ben bijgekomen. Vanaf februari probeer ik opnieuw wat af te vallen en één van de eerste dingen die ik doe en mijn cliënten ook zal aanraden is om ’s avonds geen koolhydraten te eten. Je mag ze ook niet volledig schrappen, maar ’s avonds geen koolhydraten heeft superveel voordelen in gewichtsverlies. Je krijgt dan ook minder last van bloating en je lichaam kan het merendeel van het eten al verteren voor je naar bed gaat.

Ik probeer sowieso rijst te beperken tot één a twee keer per week. Volgende week zullen we dus waarschijnlijk geen rijst eten. Maandag maak ik bijvoorbeeld mijn gezondere versie van macaroni met kaassaus. Check maandag mijn Instagram voor het recept 🙂 Ik deel trouwens zeker wekelijksfoodinspo op instagram. Mijn recepten zijn vaak zo gemakkelijk dat ik er niet echt een hele blogpost over kan maken, lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *