Q and A

Regelmatig krijg ik vragen via Instagram over mijn #fitnessjourney en daarom bedacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om enkele meestgestelde / leuke vragen te beantwoorden:

  • Waarom heb ik de stap gezet naar Personal Coaching?
  • Hoe verloopt een training?
  • Wat is mijn lievelingsoefening?
  • Hoe motiveer ik mezelf?
  • Wat zijn mijn prijzen?
  • Wat zegt mijn omgeving?

En nog veel meer! Wie eens in mijn gedachten wil kijken, leest vooral verder!

Q: Waarom heb je de stap gezet naar Personal Coaching?

Het enige wat ik wil, is mensen motiveren en inspireren. Laat het niet zo ver komen dat je een operatie nodig hebt, zoals ik. Of voor de mensen die wel al veel overgewicht hebben: Hoe geraak je daar op een gezonde manier vanaf? Hoe kan je sporten zonder blessures te krijgen als je 100kg weegt? Al die dingen weet ik, heb ik zelf meegemaakt.

Daarom ben ik de geschikte persoon om iemand (opnieuw) op gang te trekken. I am a coach who cares, die begrijpt en die met zachte hand de goesting om te sporten aanwakkert. Als mensen bij mij beginnen, komen ze omdat ze mij betaald hebben. Na een week voelen ze dat het sporten goed doet. Na een maand hebben ze zin om te sporten en na twee maanden kunnen ze niet meer zonder. En dat is mijn doel. Het zou gemakkelijk zijn voor mij om mensen van mij afhankelijk te maken, maar ik wil net dat ze mij op een gegeven moment niet meer nodig hebben en zelf aan de slag kunnen.

Q: Coach je ook van op afstand? Ik woon namelijk te ver om je trainingen te kunnen bijwonen.

Zeker und vast! Ik heb enkele mensen die al mooie resultaten behaald hebben zonder mij ook maar één keer te zien. Het spreekt wel voor zich dat je sneller resultaten zal behalen als ik je coach. Ik push je net dat beetje meer dan je zelf zou doen.

Er zijn drie mogelijke afstandsprogramma’s:

  • Mijn algemene workoutprogramma’s voor de core, booty en armen. Superleuke workouts die één specifiek lichaamsdeel targetten, maar de rest niet uit het oog verliezen. MAW: Een fullbodyworkout met aandacht voor één probleemzone (hebben we niet allemaal minstens één probleemzone?!). Je kan alle algemene workoutprogramma’s doen zonder materiaal, maar ik geef altijd alternatieven of moeilijkere oefeningen met gewichtjes, weerstandsbanden en eventueel machines in de gym voor mensen die daarin geïnteresseerd zijn. Bij deze workoutplans sta je er quasi alleen voor, maar je mag mij altijd vragen stellen via mail! Ik probeer altijd de volgende werkdag te antwoorden.
  • Mijn Personal Bodyplan waarin ik, op basis van jouw niveau, oefeningen geef die je thuis of in de gym (dat bespreken we altijd) kan doen. Het niveau stijgt altijd, waardoor jij zelf beter wordt. Deze plannen zijn voor zes weken, maar in principe kan je door zelf oefeningen uit te kiezen en te variëren (er zijn eindeloze combinaties mogelijk), nadien ook nog verder met mijn plan. Ook hier mag je mij vragen stellen via mail.
  • Mijn guided afstandsprogramma. Dit is voor mensen die redelijk ver wonen, maar wel af en toe tot bij mij kunnen komen. We spreken zo vaak af als jij wil (we bepalen samen dus de intensiteit van de begeleiding – sommige mensen komen één keer per week, anderen één keer per maand). Tijdens onze persoonlijke sessies meet ik je op en bekijk ik je vooruitgang. Iedere keer opnieuw geef ik je oefeningen mee. We bellen ook bijna wekelijks om je eetgewoonten en je fitnessroutine te bespreken. Dit programma kan je zo lang volgen als je wil.

Q: Hoe verloopt een standaard training bij jou?

Ik plan al mijn trainingen op voorhand. We trainen in mijn eigen gymruimte en starten met een opwarming waarbij er ook tijd is om tussendoor eventjes te praten over de afgelopen dagen. Voornamelijk het eetpatroon wordt eens onder de loep genomen. De hartslag stijgt een beetje en de spieren worden geactiveerd. Nadien doen we oefeningen op basis van een timer. Dat motiveert je om tijdens de tijd dat we een oefening moeten volhouden, extra je best te doen. Tussen oefeningen is er altijd een pauze van enkele seconden. Deze manier van trainen is ook gekend als HIIT. We gebruiken gewichten, machines, Geloof mij: Op dit moment is er niet veel ademhaling over om te praten, we go for it. En ik zweet met jou mee, want gedeelde smart is halve smart! We eindigen met enkele grondoefeningen en buikspieroefeningen om nadien zalig te stretchen en de spanning terug te voelen afnemen. Tijdens de eerste sessie neem ik natuurlijk ook de nodige parameters af en ik durf wel eens een sessie compleet om te gooien ook.

Q: Wat is jouw lievelingsoefening?

Mijn lievelingsoefening om aan mensen te geven en om zelf te doen is de Mountain Climber, maar het is tegelijkertijd ook de meest.hatelijke.oefening.EVER! Ik weet gewoon hoe goed het is voor je hele lichaam. Iets wat ik zo graag doe dat ik het zelfs de hele avond voor de tv zou kunnen doen zijn Glute Bridges. Met weerstandsbandje natuurlijk!

bridge weerstandsband

Q: Hoe motiveer je jezelf om vol te houden?

Let’s be very clear: Ik ben zelf ook niet altijd gemotiveerd. Ik loop zeker niet iedere dag met evenveel zin de fitness binnen, maar het kriebelt wel als ik enkele dagen niet geweest ben. Bovendien voel ik me door fitness mentaal beter. Ik ben namelijk een gevoelig type: Hoogsensitief en gemakkelijk overweldigd, soms zelfs al door kleine dingen. Door meer met mijn lichaam te doen, voel ik de onrust sneller opkomen en bovendien is het een uitlaatklep. Ik kan op die manier mijn hoofd eens wat rust gunnen.

Wat ook helpt is een plan waaraan je jezelf houdt. Volg een workoutplan (eentje van mij bijvoorbeeld) of plan op zijn minst je workouts (groepslessen, joggen, zwemmen, fitness,…) in in je agenda. Maak een afspraak met jezelf zoals je dat met een klant of je baas zou doen.

Q: Waarom maak je geen vlogs? Dat zou echt grappig zijn volgens mij.

Dat zou inderdaad hi-larisch zijn, maar dan niet om de content, maar puur en alleen om mijn gezicht. I don’t think you understand… Mijn gezicht is all over the place. Ik ben de koningin van ongewenst gekke bekken trekken en ik denk alleen al maar aan de uren dat het zou duren om mijn video’s te monteren. Daarnaast praat ik héél snel en met een vettig Antwerps accent (sorry voor al de logopedielessen mama) en ben ik dus vaak moeilijk te verstaan. Als ik dat zou afzwakken of trager zou praten, zou het niet meer mij zijn. Dus nee, video’s zijn niet voor direct. Ik heb wel enkele workoutvideo’s op youtube staan, go check it out!

Q: Ga je plastische chirurgie laten doen voor je overtollig vel?

Ik heb hier enkele maanden geleden een uitgebreide blogpost over geschreven. Kortweg gezegd houden de kostprijs en de eventuele matige resultaten mij tegen. Misschien in de toekomst of nadat ik kinderen gehad heb, maar voorlopig ben ik redelijk blij met wie ik ben en hoe ik eruit zie. Ik bezie het als een herinnering, een reminder. Het is meer iets om trots op te zijn, dan iets om mij voor te schamen.

Q: Wat zijn je prijzen?

Mijn workoutprogramma’s voor de core, booty en armen kosten 25 euro per stuk of 50 euro als je ze alledrie neemt. De prijs van het Bodyplan en Afstandsprogramma is te bespreken en is afhankelijk van jouw vraag en de intensiteit van de opvolging. Voor Personal Coaching vraag ik 320 euro voor een tienbeurtenkaart. Ik besef dat dat niet weinig is, maar het is nog steeds onder het gemiddelde (50 à 60 euro voor een uur coaching is niet ongewoon in Gent). En als je ziet wat je als zelfstandige allemaal moet betalen, hou ik er eigenlijk niet heel veel van over. Daarom werk ik ook parttime in Hünkemoller. Ik doe de job graag en zo lang alles te combineren blijft, ga ik dat ook blijven doen. Het geeft me zekerheid en stabiliteit en voorlopig is de stap naar zelfstandige in hoofdberoep nog te groot.

Momenteel doe ik een promotie van 30% korting op een tienbeurtenkaart! Enkel voor wie er in november eentje aankoopt!

Q: Wil je een influencer worden?

Binnenkort zeggen onze kinderen allemaal als we ze vragen wat ze willen worden: “influencer”. Om eerlijk te zijn, weet ik zelfs niet zo goed wat dat is, want het kan zoveel  zijn. Als je met influencer bedoelt: Iemand die mensen via haar Instagrampagina mensen probeert te motiveren, begeleiden en inspireren: Ja, zeker.

Q: Hoe reageert je nabije omgeving op jouw veranderingen?

De meeste mensen zijn schatjes en hebben mij altijd gesteund. Maar niet iedereen was even supportive.  Ik ben jammer genoeg veel mensen verloren rond de periode dat ik ben begonnen met fitness en mijn prioriteiten begonnen te veranderen, maar ik heb er gelukkig ook veel nieuwe vrienden bij. Sommige oude vrienden uit mijn verleden zullen mijn blog waarschijnlijk een beetje onnozel vinden, omdat ze zelf niet bezig zijn met fitness en gezondheid (en ik ook niet toen ik met hen bevriend was, dus I can’t blame them). Maar gelukkig zijn er veel mensen die wel steunen en regelmatig eens een shoutout doen. En daar dank ik ze voor!

Wie graag nog meer weet, mag me altijd een bericht sturen of hieronder reageren. Misschien kan ik dan binnenkort nog eens een Q and A doen ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *