Q and A

Enkele dagen geleden postte ik op mijn instagram een vraagformulier om nog eens een blogpost te doen over jullie meest gestelde vragen. Ik koos enkele vragen uit. Lees hieronder verder om meer over mij te weten te komen!

Waarom zijn je workoutplannen zo goedkoop?

Ik zou zelf nooit zeggen dat ze goedkoop zijn… Het klopt dat mijn workoutplannen tov andere fitnessmensen misschien iets minder kosten, maar ik vind gewoon dat niemand 40euro kan vragen voor een standaard fitness plan. Ik ken enkele schrijvers en uitgevers. Mensen schrijven soms gedurende twee jaar aan een (non)-fictie boek en krijgen 5 euro per verkocht boek. De meeste boeken kosten 25 à 30 euro. Je krijgt dus een papieren hardcover boek waar niet enkel erg veel tijd, maar ook marketing en uren en uren aan editing zijn vooraf gegaan. Dan denk ik dat een pdf-workoutplan voor 20 euro met filmpjes genoeg is. Dat doet niets af aan de kwaliteit of de tijd die erin gekropen is, gewoon aan wat ik denk dat eerlijk is voor mij en voor mijn koper: Ik wil gewoon zoveel mogelijk mensen helpen. En als een workoutplan van 40euro (begrijpelijk) een te hoge drempel is, kan je dus bij mij terecht.

Misschien werd deze vraag gesteld omdat er een grote kloof is tussen mijn standaard workoutplannen en mijn gepersonaliseerde workoutplannen. Toen ik mijn standaard workoutplannen ontwierp, wist ik dat datzelfde workoutplannen tientallen of honderdtallen keren verkocht zouden worden. De gepersonaliseerde workoutplannen worden maar één keer verkocht, want ze zijn gemaakt voor die ene persoon. I hope it makes sense now… Onderschat mij niet. Ik wil gewoon zoveel mogelijk mensen helpen en fitness is vaak al een drempel voor veel mensen, daarom wil ik graag die financiële drempel wegwerken. Kijk eens bij mij testimonials hier op de site of op mijn instagrampagina voor resultaten en reviews.

Wat is je favoriete maaltijd?

Slaatjes. Jep. Echt waar. Allerlei soorten slaatjes. Met avocado, met maïs, met peultjes, met scampi, met hummus, met zo goed als alles. Slaatjes. Jum!

Waarom ben je coach geworden?

Echt, honey, it is all over my blog… Nadat ik zelf een enorme afvalrace doorstaan had (dankzij een operatie) besefte ik dat ik met mijn kennis mensen zou kunnen helpen. Ik heb namelijk helemaal zelf beseft hoe het voelt om van een ongezond lichaam naar een gezond lichaam te gaan. Bovendien wil ik mensen helpen alvorens ze denken aan een operatie. Mijn doelpubliek was in het begin mensen die zelf ook echte beginners waren, maar ik ben erg blij dat ik tegenwoordig ook meer soorten mensen onder mijn vleugels kan nemen die in mij vertrouwen als coach om hen terug op de been te zetten om gezonder en sterker te worden. Het doel ligt bij mijn coachings zelden op het uiterlijk. Eerst sterker worden. Dan die centimeters zien omlaag gaan en die broeksmaat zien dalen. En dan ook in de spiegel zien hoe snel je veranderd bent. Niet door enorm veel verlies van kilo’s (sommige mensen die bij mij komen hebben een perfect normaal gewicht), maar door aanmaak van spiermassa en verlies van vetmassa. Hierdoor kunnen ze meer eten om op gewicht te blijven (of verliezen ze gemakkelijker gewicht) en voelen ze zich fit en sterk om bvb zwanger te worden, achter de kinderen aan te lopen of eindelijk een push-up te kunnen. Iedereen zijn of haar doelen zijn verschillend, maar ik train alvast geen bikinimodellen. Bij mij gaat het om haalbare en houdbare doelen, gezonde, gevarieerde voeding en een levensstijl voor de rest van je leven.

Hoe waren de afgelopen weken voor jou?

Om eerlijk te zijn: Vermoeiend. Ik ben deze week ook ziek gevallen door de vermoeidheid. Corona has taken a toll… Als zelfstandige hebt je sowieso niet veel financiële zekerheid en ik had recht op geen enkele overheidssteun. Ik werk gelukkig nog halftijds in loondienst, dus ik kreeg wel 70% van mijn halftijds loon in de tijd dat ik thuis gezeten heb. Als je kan rekenen weet je hoe weinig dat dat is. Plots moest ik begin mei opnieuw beginnen werken en konden de coachings ook terug opstarten, maar ik heb het daar redelijk moeilijk mee gehad: Afgelopen maanden werd alles voor mij beslist en mocht ik ‘blij zijn’ dat ik terug volle gas kon beginnen werken… Opeens moest ik er ‘weer staan’. Daarnaast kwam er met de moord op George Floyd ook erg veel naar boven (niet dat ik het naar mij toe wil trekken, ik heb zoveel privileges omg!). Ik heb erg veel geleerd over mezelf en de wereld en ik vond erg weinig daaromtrent fijn. Dat is even verwerken. Laat ons zeggen dat ik daar nog wat te weinig tijd voor gehad heb… Maar stilaan zal alles weer beter worden.

Met wie zou je graag samenwerken?

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat wanneer een groot fitnessmerk zoals Gymshark, Decathlon, Alphalete of Tala met mij zou willen werken op regelmatige basis, ik daar niet zou op springen zoals een jump squat op een zaterdagochtend. Ik zou dus heel graag met één van bovenstaande merken samenwerken. Maar ik ben als supertrots dat ik met enkele kleinere merken als STRK en Focus kan samenwerken momenteel en dat ik af en toe iets toegestuurd krijg. Ik ben heel dankbaar voor alles. Mijn ‘core’-business blijft mijn coaching. Dat is mijn passie en mijn leven.

Naar wie kijk je op?

Ik zou graag meer zijn zoals mijn vriend: Ontspannen en zorgeloos (niet dat hij geen zorgen heeft, maar hij kan ze gemakkelijker aan de kant zetten). Ik ben daarentegen een stresskip en dat is iets wat ik niet leuk vind aan mezelf… Ik heb geen geduld en ik paniekeer snel. Ik ben daar enorm hard aan het werken. Misschien giet ik mijn #stressjourney wel in een nieuw e-book deze zomer. Keep your eyes out 😉

What is the next step?

Volgende maand begin ik met een volwaardig groepslessenschema. Bijna iedere dag kan je groepslessen komen volgen (waarvan 3 Sculpt via Zoom zijn!) bij mij in mijn gigantische loods waar ik superblij mee ben btw 🙂
Volgende week maak ik trouwens eens een IGtv over mijn nieuwe sportruimte, nu ze eindelijk af is ^^ Ik sta te popelen om meer mensen te ontvangen!!

Ik blijf bezig zoals ik bezig ben. Ik laat alles groeien op gevoel en ik neem kleine stappen per keer. Ik ben een voorzichtige ondernemer, laat ons zo zeggen. Het enige wat ik voornamelijk te verliezen heb, is tijd, en dat valt best mee, toch? 😉

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *