Pranamat

Na een lange tijd nog eens een blogpost… Het eerste jaar na een baby krijgen is zwaar, maar vanaf ze een peuter worden en beginnen lopen, is het eigenlijk net zo zwaar. Het stopt nooit, je moet ogen op je rug hebben, de drukte is oneindig en de momentjes voor jezelf zijn schaars. Dan staat een blogpost maken vaak op het laatste puntje. Ook al doe ik het graag, er zijn andere zaken die dan meer zelfzorg zijn voor mij: Trainen, skincare, lezen in het zonnetje op mijn terras en op mijn Pranamat ECO mat liggen mediteren.

Het is heel moeilijk voor mij om stil te staan, mijn hoofd af te zetten en als mama is er altijd iets om aan te denken of te doen. Helemaal ontspannen heb ik me zelden gevoeld na mijn bevalling. Mijn post partum trauma zat daar waarschijnlijk ook voor iets tussen. Een massage nemen af en toe hielp wel, maar is duur en werkt maar enkele uren (of met geluk een dag). Het had alleszins te weinig effect om me uit mijn vicieuze cirkel te helpen.

Ik zag de Pranamat ECO enkele keren liggen toen ik bij Eva Mouton ging lesgeven. Ik was er heel geïnteresseerd in, maar kon me niet inbeelden dat het aangenaam was om op zo’n spijkermat te liggen. Ook de effecten leken mij overroepen. Oké acupressuur is bewezen doeltreffend, maar dat wordt dan meestal gedaan door een specialist die op bepaalde zenuwpunten duwt of met naaldjes werkt. Zo’n mat lijkt een beetje ad random.

Alsof mijn gedachten gelezen werden, kreeg ik de kans om met Pranamat ECO amen te werken. Ik bouwde rustig op met een t-shirt op de mat, maar al snel werden de stofjes dunner en dunner. Nu lig ik elke dag ongeveer 15 minuten met mijn blote rug op de mat. Ik heb een hoge pijngrens, maar toch waren die eerste minuten op de mat oncomfortabel. Elke keer weer duurt het enkele seconden voor het gevoel van warmte en ontspanning over mij heen komt. Ik vergelijk het vaak met een wee tijdens de bevalling: de juiste ademhaling kan die ontspanning terughalen. Zo is het ook met de Pranamat ECO. 

 

En zo ga je eigenlijk automatisch met je hoofd naar je ademhaling en weg van de dagelijkse beslommeringen. Je bent verplicht om uit je hoofd naar je lijf te gaan. En dan voel je je hele lichaam meer en meer wegzakken! Het is ook een wonder tegen spierpijnen of -spanningen.

Ik wou dat ik de Pranamat ECO (en dan voornamelijk de riem) al gehad had vlak na mijn bevalling. Die ontspanning zoeken in een heel gespannen periode. De bloeddoorstroming naar mijn buik verbeteren (je kan ook op je buik op de mat liggen of de riem aandoen met de bloemetjes vooraan) voor herstelbevordering,… Tijdens de zwangerschap is het niet aangeraden iets van acupressuur of diepe massages te doen, maar nadien heeft het zoveel voordelen voor ontspanning. Mijn schouders zaten vier maanden na mijn bevalling muurvast. Ik had zelfs tintelingen. Geen wonder als je de hele dag aan het voeden en wiegen bent. Dan had zo’n mat echt goed geweest voor mij.

Ik leerde de Pranamat ECO dus een beetje te laat kennen voor deze voordelen, maar enkele maanden geleden kwam ik er voor het eerst mee in aanraking. Ik kreeg door Amelianna te dragen en door de hele dag recht te staan met heel vermoeide benen, een beetje last van hielspoor. Het enige wat je daaraan kan doen is rusten, maar voor mij hielp voornamelijk eens af en toe op de Pranamat ECO gaan staan. Ja Staan. Er zijn geen regels voor het gebruik van Pranamat, maar je krijgt wel een heel bundeltje met technieken die je zelf kan toepassen. Op de Pranamat ECO staan heeft mijn hielspoor waar ik al maanden mee liep, quasi opgelost. Elke andere dag of als ik zware benen heb, sta ik op de mat en mijn lipoedeem doet ook minder pijn als ik op mijn zij op de mat ga liggen met mijn benen en heupen.

Tilt Pranamat ECO mij naar hogere oorden? Niet per se, maar ik ben dan ook een zeer pragmatisch persoon. Helpt het om een beetje meer voor mezelf te zorgen en van mijn hoofd naar mijn lijf te gaan? Absoluut. En daarnaast dat managen van die kleine kwaaltjes. Ik ben wild enthousiast en daarom kan jij nu meegenieten met mij! Ik heb een special offer voor sets met the PranaBelt en gratis verzending met mijn link: https://pranamat.nl/leenpeet