Pilates

Deze week besefte ik het: Ik doe al zooooo lang Pilates en ik vertel en schrijf er veel te weinig over! Pilates is dé sport, echt waar. Oké ik ben voornamelijk bezig met zware gewichten tillen en met Hot Yoga, maar het is allemaal begonnen met Pilates en het begint ook bij al mijn cliënten bij (een vorm van) Pilates.
Wil jij ook eens mijn Pilatesles ervaren? Kom dan woensdag 21 augustus naar Kinefitness Rogge!

Gecontroleerde, precieze bewegingen met voornaamste doel om de stabiliteit en core te verstevigen. Dat is (simpel gezegd) Pilates. De bewegingen horen vloeiend te zijn, maar zeker niet snel. Soms zo tergend langzaam, dat dàt net de challenge is. Met Pilates verstevig je je core: Hetgeen je nodig hebt om met een juiste houding aan je bureau te zitten, maar ook hetgeen je nodig hebt om zware gewichten te kunnen tillen. En het heeft tal van voordelen:

Mooie houding

Zoals ik al schreef, zal je met Pilates voornamelijk je core ontwikkelen: van je rugspieren tot je hamstrings, van je buikspieren tot je knieën. Deze spieren staan allemaal in connectie met elkaar en zorgen voor een mooie lichaamshouding. Bovendien zorgt Pilates voor ‘toning’. Je valt er niet van af en je zal er geen enorme spieren van krijgen, maar het zorgt wél voor een mooi gestroomlijnd figuur.

shaping figure

Ontwikkeling van de diepe spieren

Met powerlifting ontwikkel je voornamelijk de oppervlakkige spieren, maar met Pilates ontwikkel je diepe spieren, waardoor je ijzersterk wordt. Je kan bijvoorbeeld met gemak vijf minuten planken en functioneel training is voor jou een makkie. Deze diepe spieren zorgen er bovendien ook voor dat je beschermd bent tegen blessures die je kan oplopen tijdens je andere activiteiten.

img_5433-e1562790787893.jpeg

Mind and body

Het is niet enkel goed voor je lijf, ook voor je hoofd. Je leert om een betere connectie te maken met je spieren (lees er hier meer over) en te leren luisteren naar je lichaam. Je leert welke spieren je wanneer aanspreekt en kan zo effectiever trainen.

Pilates is een supergoeie aanvulling op je training of ideaal om te doen als beginner of na een blessure. Ik raad iedereen aan om éérst je core te verstevigen, voordat je begint met weightlifting. Weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Ik heb een workoutplan gemaakt rond deze spieren. Kijk op mijn pagina met workoutplannen bij de algemene workoutplannen (coreplan).

Deze woensdag (21/08/19) geef ik Pilates in fitnesscentrum Kinefitness Rogge. De les gaat door om 19u. Allen welkom om te komen proberen voor €10! Heb je al een abonnement bij deze gym? Dan is de les inbegrepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *