Fitness Pet Peeves

Iedereen ergert zich in de fitness af en toe aan mensen die toestellen bezet houden of mensen die onfris ruiken. Als je, zoals ik, veel tijd in de gym spendeert krijg je er héél wat ergernissen bij. Mijn grootste Fitness pet peeves kan je lezen in dit blogbericht. Vul maar lekker aan in de reacties waar jij je aan irriteert in de fitness!

Orgasmegeluiden

Of allezja… Ik hoop langs de andere kant ook niet dat je zo kreunt tijdens je orgasme… Misschien is het door zijn headphones dat hij het niet beseft, maar de kerel die tijdens zijn eerste reps al begint te kreunen alsof hij gepenetreerd wordt door een wilde aap, is fucking irriterend! Ten eerste: Je spieren hebben die energie en zuurstof nodig en ten tweede is het not cool om op die manier de aandacht te trekken.

fitnessirritaties

Praatjesmakers

Je kent ze wel: Die mannen van middelbare leeftijd die iedereen kennen in de fitness en die met iedereen een praatje gaan maken. Ze vertellen trots over hoeveel ze kunnen benchenen hoeveel kilo ze zijn bijgekomen. Maar eigenlijk zie je ze nooit echt fitnessen. Ze stoefen rijkelijk over hun prestaties, maar they never break a sweat. Ze zijn luid en een tikkeltje agressief. We weten dat je steroids pakt, je hoeft echt niet te compenseren voor je kleiner wordende balletjes, vriend.

Judgy people

I cannot stress this enough: Iedereen beleeft zijn eigen fitnessjourney. Het is echt niet nodig om commentaar te geven op mensen of om ze buiten te kijken. Ongevraagd advies kàn, maar feel the room… Zeg iets kort, verneder te persoon niet en hou ze niet onnodig aan de praat. Als de persoon aan wie je advies geeft over zijn of haar vorm niet echt reageert: walk away. En over vorm gesproken: Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende oefeningen en variaties op oefeningen. Wie weet weet die persoon echt wel wat die doet…

judgy people gym

Onverzorgd

In de categorie onverzorgd: De stinkers, de mensen die in jeans komen trainen (wtf – ga je echt straks zo terug naar het werk…), de zweters die machines niet afkuisen. You know… Zweten is top! Ik sport soms tot mijn haar kletsnat is en je mijn t-shirt kan uitwringen, maar weet van jezelf of je dan eventjes een beetje extra deo moet spuiten of niet.

De piepers

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: Aangestaard worden, aangesproken worden, versierd worden zelfs… Ze komen dicht bij je staan. Blijven superdicht bij het dumbbellrek staan zodat jij iedere keer dicht langs hen moet passeren. Ze achtervolgen je en moeten iedere keer ‘toevallig’ in hetzelfde deel van de gym zijn als jij. Of een groepje jongens die ineens allemaal rond je of in je buurt komen trainen… Verschrikkelijk irritant. Overkomt je grensoverschrijdend gedrag? Je kan drie dingen doen: Vechten, vluchten of bevriezen. Je spreekt ze er luid en openbaar op aan, hoe meer mensen het gehoord hebben hoe beter. Je vertelt het tegen de manager in de fitness zodat hij of zij hen erop kan aanspreken. Of je negeert ze.

barbell-bodybuilding-effort-703016.jpg

Materiaal bezet houden

Maar mijn aller-, allergrootste pet peeve: Mensen die materiaal bezet houden. Ze zijn met drie en doen alledrie hetzelfde apparaat. Ze wachten op elkaar en doen elks vier sets. Dat is algauw 20 minuten… Grmbl… De griet op haar telefoon. Of de kerel die 25 oefeningen doet op het kabelapparaat en beide kanten in beslag neemt. Ik hou van de pulley… Please let me do one set on the pulleeeeey. Daarbij horen ook langs de andere kant mensen die ‘even snel een setje komen doen tussendoor’ op het apparaat waar jij mee bezig bent en daarbij je settings helemaal verkloten en veel langer tijd nemen als jij. Ook in dezelfde categorie: Mensen die gewichten laten zitten of hun rommel niet opruimen. Een beetje respect voor de persoon die na jou komt en voor het fitnesspersoneel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *