Night time ritueel

Begin deze week begon ik met een challenge om vroeger te gaan slapen. Iedere dag kroop ik 10 minuten vroeger in bed en nu ga ik mijn slaapuur proberen blijven volhouden. Daarnaast heb ik ook een nieuw night time ritueel om sneller en beter te slapen. Lees hieronder verder!

Nu, eerlijk… Echt veel hulp om in slaap te vallen of beter te slapen heb ik niet nodig. Hoewel ik af en toe, zoals iedereen denk ik, wel eens wakker word, slaap ik eigenlijk als een roosje. Ik heb wel regelmatig oorstoppen nodig, maar zo lang er niet te veel lawaai is, slaap ik supersnel en redelijk diep. Toch lijkt het mij beter om, net zoals een goed ochtendritueel, ook een goed avondritueel te hebben.

toothbrush

Nu zit ik vaak tot ’s avonds laat te tokkelen op laptop of gsm en als ik zou kunnen, zou ik liever niet gaan slapen. Ik vind leven en werken té leuk om ermee op te houden, al was het maar voor 8u!! Maar feit is wel dat ik mezelf veel stress op de hals haal en af en toe wat meer zou mogen relaxen. Daarom zet ik nu om 22u30 de telefoon, laptop en tv af en neem ik wat me-time vlak voor het slapen gaan:

22u15 Ik overloop mijn dag van morgen. Wat ga ik allemaal doen en waar moet ik aan denken? Ik maak eventueel een lijstje of vul mijn agenda aan.
22u25 Ik eet nog enkele lepeltjes Skyr.
22u35 Ik ga naar de badkamer om mijn gezicht te wassen en verzorgen. Ik poets mijn tanden.
22u45 Ik ga naar boven en doe yoga in de gym. Ik eindig met een beetje meditatie.
23u Ik lig in bed.

beautyroutine

Toen ik vorige week zondagavond met het experiment begon had ik er niet echt een goed oog op dat het zou lukken. Ik ben een echt avondmens en mijn creativiteit komt als de zon onder gaat. Ik had het mis: Vroeger gaan slapen ging wel goed, maar ik had het gevoel dat ik meer moe was door meer slaap te hebben. Woensdag was een echt laagtepunt. Ik moest werken, wilde zelf trainen en had drie coachings. Ik moest mezelf door de dag slepen, ook al had ik langer geslapen. Maar vanaf donderdag ging het terug beter en nu heb ik er helemaal zin in om mijn nieuwe routine vol te houden.

Hoe ging het bij jou? Ben jij erin geslaagd om minstens een uur vroeger te gaan slapen? En hou je het vol? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *