Mindfull eten

Hoe vaak heb jij het volgende voor: Je besteedt een half uur aan het maken van je lievelingsgerecht en na vijf minuten is het hap.slik.weg! Bovendien heb je het gevoel dat je je overeten hebt en dat je buik zou kunnen ontploffen. De volgende dag loop je rond met een gezwollen buik en voel je je futloos. Tijd voor een andere manier van eten, lijkt me.

Ook al zijn we meer dan ooit bezig met gezondheid, voor jezelf zorgen en wellness, is de kans groot dat je regelmatig rondloopt met een opgezwollen gevoel. Dat is ook normaal als je altijd druk druk druk bent en amper tijd maakt op te eten. Daardoor kom je ’s avonds uitgehongerd thuis en verorber je je maaltijd in recordtijd.

stomach

Bewuster eten

We maken te weinig tijd voor onszelf door de dag en ook al lijkt het dat je alles onder controle hebt: Je gaat 3 keer per week fitnessen, je hebt een voltijdse job, je hebt een uitstekend sociaal leven,… Je lichaam geraakt uitgeput door zo’n veel te druk bestaan. Daarnaast hap je, als je bijvoorbeeld aan je computer eet ’s middags, veel lucht binnen die in je darmen terecht komt.

Des te meer redenen om bewuster te gaan eten. Niet enkel over wat je eet (daar kan je al tientallen blogberichten over vinden op deze site), maar vooral hoe je eet! Gun jezelf te de tijd om van je eten te genieten:

  • Geen gsm tijdens het eten. Je Instagram checken kan later nog.
  • Geen Netflix, maar een goed gesprek met je collega’s of je partner.
  • Niet achter je pc eten en ondertussen mailtjes beantwoorden.
  • Laat ook dat tijdschrift maar liggen.
  • Kauw 20 à 30 keer per hap die je neemt.
  • Geniet van iedere beet.

healthy food

Mindfull eten

Ben je alleen: Denk dan even rustig na over je dag of je week. Neem dat momentje voor jezelf en koppel er een soort meditatie aan. Meditatie verlaagt je cortisolniveau dat de pan uit rijst dankzij onze dagelijkse stress, wat ook weer invloed heeft op je darmflora. Het hangt dus allemaal samen. Je darmen zorgen voor een goed immuunsysteem, ze voeren gifstoffen af en ze produceren zelfs het gelukshormoon serotonine. Het is dus ontzettend belangrijk om je buik gezond te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *