Mijn workoutroutine

Ik maak heel graag workoutplannen voor anderen: Algemene plannen, bootyplannen, gepersonaliseerde bodyplans,… Maar wil je weten hoe ik zelf train? Lees dan hieronder verder!

IMG_0014.jpg

Lange tijd deed ik iedere dag iets (veel groepslessen), zonder een echt schema aan te houden. Dat was voor even goed, maar als je echt iets wil bereiken, moet er toch een béétje regelmaat zitten in je planning.

Ik maak natuurlijk meestal mijn workoutplan zelf, maar momenteel volg ik het workoutplan van GraceFitUK. Het is altijd goed om bij te leren van andere mensen en je workout eens om te gooien. Ik haat het namelijk als mijn schema te lang hetzelfde blijft. Ik hou van nieuw, van afwisseling!

Er is voor mij minstens één lowerbody-day, één upperbody-day en één cardiodag. Daarnaast varieer ik met andere activiteiten.

leenpeeters.com

Lowerbody-dagen

Voor mij is mijn lowerbody-day mijn booty-dag geworden. Ik fiets namelijk veel en door veel squats te doen in het verleden, zijn mijn benen (die sowieso al zwaar zijn), wat te veel gegroeid. Hopelijk worden ze nu, door legday te skippen, iets slanker. Maar aan die booty moet natuurlijk wél blijven gewerkt worden. Ik verving weighted squats door hip-thrusts en ik doe veel op basis van lichaamsgewicht en weerstandsbandjes. Ik train één keer mezelf en op donderdagavond geef ik les, die ik ook altijd de dag zelf voorbereid. Ik train dus mijn booty twee keer per week. Ik eindig iedere workout met abs-oefeningen, dus meestal ook mijn booty-dag.

Upperbody-dagen

Ik heb nu twee upperbody-dagen. Ik train mijn rug en schouders op één dag en mijn armen en borst op een andere dag. Ik gebruik gewoon free weights en doe nog weinig op machines. Vroeger deed ik dat wel, maar door mijn opleiding, weet ik dat het niet zo effectief is om je spieren geïsoleerd te trainen. Functioneel trainen, waarbij je ook je core gebruikt, is veel beter voor je lichaam. Ik eindig deze twee dagen ook met buikspieroefeningen. Het is namelijk echt belangrijk om buikspieren zo goed als iedere dag te trainen. In tegenstelling tot je andere spieren, hebben zij veel meer oefening nodig én je kan niet erg veel gewicht gebruiken, behalve je lichaamsgewicht. Dus heel belangrijk om vaak te doen en met veel herhalingen.

oefening swissball

Mijn favoriete buikspieroefeningen

  • Plank
    Met deze oefening train je alles! Probeer zo lang mogelijk vol te houden of doe enkele variaties om het leuk te houden.
  • Pinguin
    Ga liggen op de grond met je voeten plat op de grond en reik met je handen naar je enkels. Hou je hoofd van de grond.
  • Touwtrekken
    Doe alsof je een touw vast hebt en ‘klim’ naar boven. Hou je hoofd altijd van de grond.

Cardiodagen

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik iemand die heel graag cardio doet (say whuuuuut!?). Lekker zweten, je hartslag voelen stijgen,… Heerlijk! Op dinsdagavond doe ik Beast Fit bij B.O.S.S. Dance Complex. Dat is een combinatie van kracht en cardio. Daarnaast ben ik sinds deze zomer terug aan het lopen (enkel als ik er écht zin in heb), meestal is dat één keer per week. En daarnaast zorg ik er ook één dag voor dat ik cardio doe in de fitness. Dan doe ik de stairmaster, HIIT en LISS, gevolgd door abs-oefeningen.

lopen in het bos

Rustdagen

Wie kan tellen, weet dat ik niet veel rust neem. In een ideale week toch niet. In een minder ideale week, of wanneer het druk is of ik moe ben, neem ik natuurlijk vaker rust en probeer ik gewoon één keer ieder lichaamsdeel te trainen. Ik luister naar mijn lichaam en doe dan eens yoga of af en toe ook eens lekker NIKS!

chill
Wie vragen heeft over deze blogpost of graag meer info wil over mijn workoutplannen en gepersonaliseerde bodyplans, mag altijd een reactie achterlaten of mij mailen via mijn contactformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *