Zondag is kookdag! Vorige zondag kon je lezen over meal preppen in bulk, maw: grote hoeveelheden eten maken om in te invriezen. Maar het spreekt voor zich dat je niet alles kan invriezen. Bovendien is het wel beter om meestal vers te koken op de dag zelf. Daarom post ik vandaag enkele tips and tricks om vers koken gemakkelijker en sneller te maken.

Vorige week maakte ik (naast de enorme hoeveelheden wok, soep en spaghettisaus), ook enkele dingen die we konden eten aan het begin van de week. Ik hou namelijk van slaatjes. Erg simpel te maken, dus meestal heb ik daar wel tijd voor tijdens de week, maar op sommige dagen is zelfs dat te veel. Daarnaast maakte ik ook couscous. En daarmee kan je eindeloos variëren. Ik kookte ook een echte zondagse maaltijd, want als je toch al aan de potten staat… Lees hieronder de timing van al deze bijgerechten en wat we erbij aten.

Basis slaatje

   • Sla
   • Geraspte wortel
   • Maïs
   • Kerstomaatjes
   • Peper, zout en een beetje olijfolie (naar smaak)

Basis couscous

   • Couscous
   • Kerstomaatjes
   • Peper, een beetje olijfolie, bouillon en het sap van een citroen (naar smaak)
kip
zondagse kost

Zondag

Op zondag, na mijn workout, ging ik winkelen en begon ik aan het meal preppen. Eerst de dingen die nog ingevroren moesten worden. Dan begon ik aan het slaatje en de couscous en tegen 18u begon ik aan de goeie oude zondagse maaltijd met patatjes, boontjes en kerstomaatjes.

Maandag

Maandag moest ik werken, dus ’s middags nam ik mijn slaatje mee naar het werk in een van mijn bokalen. Ik voegde aan mijn basisslaatje avocado en een ei aan toe. Ik at een deeltje vlak voor ik moest beginnen om 13u en tijdens mijn pauze om 16u at ik de rest. Het duurde maar vijf minuten om alles samen te stellen.

’s Avonds kookte ik gevulde paprika in de oven met de couscous die ik zondag maakte. Dit gerechtje samenstellen duurde 10 minuten en dan nog 10 minuten in de oven. Kan je raden welk bord(je) van mij is? 😀

Woensdag

Dinsdag

Vis en scampi maken een belangrijk deel uit van mijn wekelijks menu. Ik maakte pikante scampi met mijn couscous en een fris slaatje. Ik voegde aan de couscous een restje paprika van maandag toe en terwijl de scampi in de pan lagen, maakte ik een slaatje met radijsjes en tomaatjes. Ik kookte misschien 15 minuutjes.

Ik at die avond gewoon soep voor mijn workout om 20u en yoghurt met fruit nadien.

 

Een wrap is altijd een goede manier om restjes kwijt te kunnen. Ik maakte er eentje met krokante kippenreepjes en een restje van de sla die ik maandag mee nam naar het werk. Als saus voegde ik pesto toe. Het duurde maar tien minuten om alles klaar te maken

Tegen woensdag was mijn basisslaatje compleet uitgeput en een beetje flets aan het worden, dus aten we het ’s avonds snel op met een stukje kabeljauw in de oven.

De rest van de week at ik ’s middags een broodmaaltijd met ei en ’s avonds vaak soep. En gelukkig kookt mijn vriend ook graag, dus die kookte ook voor mij. Eén keer haalden we iets uit de diepvries: spaghettisaus! Zoals je ziet duurt het dus niet lang om alles klaar te maken, als je alles maar in huis hebt. Door iedere dag een ander stukje vlees/vis toe te voegen en eens een andere groente, varieer je redelijk goed.

Deze manier van koken bespaart je tijd, maar niet enkel dat. Ook voor je portemonnee is het heel voordelig. Haal alles uit je koelkast en gooi niets meer weg. Wees creatief. Soms zal je fouten maken en eens twee dingen combineren die niet echt samen passen, maar daar leer je dan weer uit.

En voor de dagen dat zelfs 15 minuten koken te veel is (we all have those kinds of days) of niet je naar de winkel geraakt bent, zijn daar de porties die je in de diepvries gestoken hebt. Warm jezelf een lekkere wok op in plaats van naar de frituur te gaan en je zal (terecht) trots zijn op jezelf!

GRATIS E-BOOK

Wil jij graag de eerste stappen zetten naar een gezondere en meer zelfzekere jij? Vul dan hieronder je naam en e-mail in en ik stuur de gratis pdf rechtstreeks naar je mailbox

Good vibes only! Je kan eender welk moment uitschrijven. PS: Bevestig de e-mail als je hem gekregen hebt (check ook je spam)