Love je volgende workout

Is het sporten tijdens de zomer wat geslabakt? Heb je compleet geen zin meer en lukt het je niet om naar de fitness te gaan of je loopschoenen aan te trekken? Lees in deze blogpost hoe je terug ‘goesting’ kunt krijgen om te sporten! Get back on track met mijn vijf tips!

fun workout

Na de zomer beseffen we opeens dat onze fijne herinneringen met net iets te veel cocktails, gefrituurd eten en weinig beweging gemaakt zijn… Misschien zijn er enkele kilootjes bij en is vooral de goesting weg om opnieuw te starten. Goed nieuws: Je progress is alleszins niet compleet verdwenen. Maar de eerste keren dat je terug consistent gaat fitnessen, gaan misschien wel nét iets meer pijn doen. Om dat te vergeten en je opnieuw zin te geven in fitness zijn hier mijn vijf toptips!

Ga naar buiten

Het weer is nu perfect om buiten te sporten (als het niet regent natuurlijk). Het is niet te warm en door het nazomerzonnetje is het zeker niet te koud. Sportschoenen aan, leuk muziekje in je oren en gaan!

gewone squat
Foto door Sare Vander Meirsch

Tabata

Taba-watta? Tabata-training of HIIT is intervaltraining waarbij je bijvoorbeeld 20 seconden een oefening doet en 10 seconden rust. Een Tabata-timer kan je gratis downloaden op je gsm. Doe bijvoorbeeld deze oefeningen eens en herhaal ze drie keer:

Squat
Jump lunges
Push ups
Kettlebell swings

De kleintjes

De kleine successen tellen ook. Het gaat niet enkel om het gewicht op de weegschaal. Meet jezelf op en zie de centimeters dalen. Of wees trots op jezelf dat je nog steeds hetzelfde gewicht kan squatten als voor je vakantie. Of kan je na enkele keren opnieuw 10km lopen? Perfect! Het gaat om de kleine dingen en wie het kleine niet eert…

lift

Een nieuwe uitdaging

Het najaar is het perfecte moment om te beginnen met een nieuwe uitdaging. Na de zomer gaan veel sportscholen opnieuw open en kan je gratis gaan proberen. Start een nieuwe groepsles (bijvoorbeeld die van mij) of ga een uitdaging aan (wie weet komt er hier binnenkort ook wel eentje op 😉

De kleren maken de man

Oké ik overdrijf soms wel een beetje met het kopen van sportkledij, maar je mag jezelf best wel eens trakteren! Wees fier op jezelf dat je weer bent begonnen en koop jezelf een nieuwe outfit! Inspiratie nodig? Check dan eens hier!

focus sport outfit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *