Dit blogbericht ziet er helemaal anders uit dan het blogbericht dat ik schreef bij aanvang van de eerste lockdown in maart. Ik was toen zo boos, zo verdrietig en dat heeft mij enorm veel energie gekost. Natuurlijk blijft het vervelend dat ik deels moet stoppen met werken, maar ik bezie dit als een nieuwe kans, nieuwe opportuniteiten en nieuwe manieren om mijn business online te laten groeien. Zorg ervoor dat je deze periode aangrijpt om de beste jij te worden die er bestaat. Quarantine glow up baby!

Je kan deze situatie op twee manieren bekijken: Een beroving van je vrijheid, een enorm vervelende situatie. Of als een nieuwe kans om te focussen op jezelf en wat jij nog wil bereiken. Geef niet op! Het is niet omdat één band plat staat dat je de andere drie ook moet leegsteken! Verspil je energie niet, maar channel it. Naar jezelf! Naar vooruitgang. We zijn zoveel veerkrachtiger dan we denken. Gooi alles gewoon nog eens 180 graden om and get on with it!

Ik ben natuurlijk, zoals jullie wel weten, geen zweefteef, dus ik ga je nu enkele praktische tips geven om het bovenstaande te vertalen naar jouw leven 😉 Er is zoveel dat we niet in de hand hebben. Focus je deze lockdown op alles wat je wél kan controleren. Je routine en je prioriteiten.

Prioriteitenlijst

Ik maak voor mezelf twee prioriteitenlijsten per week. Mijn werk en mijn privé (gezondheid, levensstijl,…). Ik deel mijn werk op in grote blokken en ik focus op één ding tegelijkertijd. Ik probeer ook iedere dag mezelf en wat ik belangrijk vind in mijn privé voorop te stellen.

Werk
Ma: Social media en blog
Di: Online clienten check ins
Woe: Werken aan workoutplannen
Do: Verlof
Vrij: Werken aan geheim project 😉
Za: Taken opleiding
Zo: Voorbereiden zoomcoachings
Privé
Ma: Weekmenu opstellen & winkelen
Di: Mealpreppen
Woe: Workout
Do: Extra me-time
Vrij: Workout
Za: Huishouden
Zo: Workout

Dit is een prioriteitenlijst van 1 belangrijke taak om me er met mijn hoofd bij te houden zodat mijn hoofd niet woelig wordt in deze woelige tijden. Zo loop ik niet in de val om alles tegelijkertijd te willen doen en mezelf te vergeten terwijl ik dan ook gemakkelijk mijn ‘doel van de dag’ kan afschrappen. Dat betekent natuurlijk niet dat dat het enige is dat ik die dag doe (en ik doe meestal meer dan drie workouts per week), maar dat móét die dag gedaan zijn. Het zijn mijn prioriteiten. Eerst dat en dan eventueel als ik goesting heb de rest. Dat zorgt voor enorm veel rust in mijn hoofd…

Routine

Het is superbelangrijk om een routine aan te houden en de prioriteiten hoeven de routine niet uit te sluiten, in tegendeel: het kan elkaar helpen.

    • Ga slapen en sta op op hetzelfde tijdstip en zorg voor 8 uur in bed per nacht.
    • Nu velen van ons thuis werken, vervaagt de grens tussen werk en privé. Probeer dat te vermijden en jezelf grenzen te geven. Ga ’s ochtends en ’s avonds wandelen alsof je naar het werk gaat. Zo baken je die grens af, doe je je stappen én kan je even de dag van je afzetten.
    • Zorg voor een ochtendroutine waarbij je rustig wakker kan worden. Hetzelfde met je avondroutine: zorg dat je niet gestresst gaat slapen. Check dus niet je werk e-mail vlak voor bedtijd.
    • Beweeg minstens 3 keer per week voor 45 minuten. Weerstandstraining (bodyweight is ook weerstand btw) is tijdens deze periode heel belangrijk: Het verhoogt je fysieke en mentale weerstand wat je minder gevoelig maakt voor depressie en ziekte. Doe enkele fullbodyworkouts per week of doe een split met lower en upper body en je bent al kei goed bezig. Check mijn workoutplans voor meer info.
    • Doe iedere dag iets voor jezelf: Boek wat me-time in met een maskertje van goodiebox (gebruik mijn code en krijg 50% korting – een box voor maar 9,99!), ga eens goed van bil (yes I said it, sex is fun!), brei (als je dat leuk vindt – wat een tegenstelling met de hobby daarvoor), naai… 😉 (okay I’ll stop now), wandel, kook, poets, doe yoga of mediteer. Kortom: Doe iets dat je gedachten verzet en je blij maakt.

Ik zal proberen te blijven delen wat mij blij maakt en wat ik doe om me dagelijks beter te voelen en gezonder te worden om jou te inspireren. Deel gerust in de comments wat je graag zou willen lezen op deze blog in de komende weken. Stay strong, happy, healthy and sane!!

 

GRATIS E-BOOK

Wil jij graag de eerste stappen zetten naar een gezondere en meer zelfzekere jij? Vul dan hieronder je naam en e-mail in en ik stuur de gratis pdf rechtstreeks naar je mailbox

Good vibes only! Je kan eender welk moment uitschrijven. PS: Bevestig de e-mail als je hem gekregen hebt (check ook je spam)