Lentereceptje

Het is alsof het al drie eeuwen geleden is dat ik nog eens een receptje geschreven heb op de blog. (En iedere keer dat ik een receptje maak, heb ik het gevoel dat ik moet schrijven dat het alweer lang gelden is) Let’s be honest: ik ben geen chef. Meestal smijt ik gewoon wat dingen bij elkaar, lekker veel kruiden, et voilà tis af! Voor dit receptje moest ik mijn broer en schoonzus inschakelen, maar ik maakte wel mijn eigen, lichtere variant, zonder botersaus. Lente… Botersaus… Je weet het al he…

Asperges met zalm

lenterecept
Ingrediënten voor 1 persoon:

80 gram zalm
50 gram garnaaltjes
180 gram asperges
1/2 eitje
70 gram aardappelen
Peper en zout

Rasp en kook de asperges en aardappelen in licht gezouten water. Giet af en bak de aardappelen in een grillpan. In een andere pan bak je het eitje. Dresseer een bord met de garnaaltjes en asperges. Bak nu ook de zalm af op een grillplaat voor een krokant korstje. Normaal gezien zou ik de aardappelen gestoomd hebben of gekookt op het bord gelegd hebben, maar ik had zin in gebakken aardappeltjes. In totaal bevatte het gerechtje met de hoeveelheden van hierboven ongeveer 400 kcal.

En qua macro’s is deze maaltijd ook top. Weet je the fudge niet wat macro’s zijn en wil je graag meer weten? Schaf dan mijn macroboek aan voor maar 8 euro. Ik zet daarin heel eenvoudig taal hoe je labels op voeding moet lezen en gezond(er) kan eten zonder te tellen. Begrijp me niet verkeerd: Calorieën zijn nog steeds belangrijker, maar als het je triggert of je raakt gestresst door alles af te wegen, waardoor je in een binge-restrict cycle komt, kan het belangrijker zijn om het even los te laten en meer te focussen op gezonde gewoontes. Dat is wat ik doe met mijn cliënten en het werpt altijd zijn vruchten af!

Let’s talk

Er is iets dat ik nog even moet adresseren voor ik afsluit… Corona-kilo’s… Voel je alstublieft niet schuldig dat je bent aangekomen tijdens deze periode. Ik ben zelf ook enkele kilo’s bij. Wat mij trouwens fijntjes verteld werd via DM op mijn social media, danku daarvoor aan de asshole die vond dat hij het recht had iets te zeggen over mijn lijf. Persoonlijk ben ik best wel blij: Ik ben minder moe, minder gestresst, ik ben sterker en minder vaak ziek. Gezondheid en fitheid blijft uiteraard het belangrijkste. Een goed midden vinden waar je kan blijven is het beste. Maar geen schrik: Eens je terug in je normale routine komt, zal je wel opnieuw die enkele kilootjes kwijt geraken. Een beetje extra effort kan natuurlijk nooit kwaad. Zelf ga ik voornamelijk inzetten op stressreductie. Ik laat je weten hoe dat loopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *