Hot Yoga

Enkele maanden geleden ben ik begonnen met Hot Yoga. Ik had nood aan een andere uitdaging, eens iets nieuws. Ik verander graag af en toe enkele aspecten van mijn workoutroutine. Yoga deed ik al vaak, maar Hot Yoga of Bikramyoga was iets wat ik nog niet kende en heel nieuwsgierig naar was. Lees in dit blogbericht hoe het mij veranderde!

“Hot Yoga is gewoon Yoga in een ruimte van 40°.” Deels correct, maar het is veel meer dan dat. Hot Yoga… eerlijk… Het werkt zuiverend. En ik ben totaal geen spiritueel persoon. Ik ging gewoon naar de Hot Yoga om eens goed af te zien en te zweten. Maar het zuivert je vanbinnen en vanbuiten. Letterlijk is mijn huid beter, mijn immuunsysteem is sterker en mijn vertering is sneller en gemakkelijker geworden. Figuurlijk kunnen sommige poses mij écht emotioneel maken. En ik ben niet alleen tijdens die les. Niet dat we daar een potje zitten te bleiten, maar er zijn momenten dat ik echt wel een krop in mijn keel krijg. Ontspannen dus die handel. Je zou ervan verschieten hoe verstijfd je keel kan worden door het opkroppen van emoties doorheen de dag. Hot Yoga helpt mij dus echt om dingen los te laten. Ik ga meestal op vrijdagnamiddag voor ik moet beginnen werken en hoewel mijn werkdag die dag pas begint om 14u30, heb ik altijd het gevoel dat het weekend al begonnen is 🙂

Door de warmte ben je meer flexibel, je kan dieper in de 26 asana’s (yogaposes) gaan en je hebt minder kans op blessures. Je bloeddruk verlaagt (op termijn) en de stress vloeit -samen met de liters zweet- uit je lijf. Omdat je in een zeer warme ruimte bent, zweet je niet alleen meer, je verbruikt ook meer calorieën omdat je hartslag verhoogt. Je voelt je langzaamaan ook beter over je lichaam, want je kan echt niet veel meer dan een sportbh en een shortje verdragen. Door de spiegels rondomrond zie je jezelf (en de anderen) vanuit alle hoeken en door de challenging poses wordt ieder randje, kuiltje en rimpeltje zichtbaar. Op een gegeven moment voel je die golf van acceptatie en ben je blij met je lijf en zijn imperfecties!

Ik doe Bikramyoga in Hot Yoga Gent. Iedereen welkom! De prachtige foto’s zijn gemaakt door Pavlina Photography.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *