Dit is hét moment om te beginnen met gezonde gewoontes om jouw doelen te bereiken. Als je vandaag start heb je al een hele voorsprong op de zomer. En als je tijdens de donkere maanden gezond en evenwichtig kan eten, kan je dat zeker tijdens de zomer! Ik bespreek in deze blogpost vijf slimme strategieën om gewicht te verliezen en hoe mijn nieuwe e-book je daarbij kan helpen 🙂

1. Blijf actief

Doe elke dag klusjes in huis: Ruim op, doe de was, de afwas, strijk,… Neem bovendien de fiets zoveel je kan of stap een halte vroeger van de bus, zodat je even kan wandelen. Neem de trap op het werk in plaats van de lift,… Al deze kleine, dagelijkse handelingen zorgen voor een verhoging van je NEAT.

2. Stressreductie

Probeer je stress de baas te blijven door voldoende me-time in de plannen, jezelf te trakteren op een koffie, een lange wandeling, te relaxen met een boek of probeer misschien eens te mediteren. Yoga kan ook helpen.

3. 10k stappen

Of iets in die nabijheid… 10 000 stappen is voor veel mensen overdreven, dus probeer misschien al 1 000 stappen meer te doen dan je gewend bent? Begin klein en pas volgende tip zeker ook toe…

4. Blijf consequent en heb geduld

De ongezonde gewoontes zijn er niet van de ene op de andere dag ingeslopen… Ze zullen dus ook niet opeens verdwijnen. Met gewichtsverlies geldt altijd: Heb geduld. Daarom is het ook belangrijk dat je iets doet wat je graag doet… Het is namelijk niet zomaar iets voor even, maar het is een levensstijl!

slaatjesboek

5. Volume voeding

Hoe meer we kunnen eten, hoe blijer we zijn… Toch? Eén van mijn top tips is om ‘volume foods’ te gebruiken. Dat zijn voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen, maar weinig calorieën. Daarom ben ik zo’n voorstander van slaatjes en soepen. Zorg dat je zoveel mogelijk groentjes in je maag stopt om zeker geen honger te hoeven lijden en tegelijkertijd zoveel mogelijk vezels binnen te krijgen. Wat daar hand in hand mee gaat zijn proteïnen. Ze vullen je, ze helpen je met spieropbouw en duren langer om te verteren.

In mijn slaatjesboek heb ik het over al deze voordelen en veel meer. Het is niet enkel een receptenlijst, maar dus echt een handboek voor een gezonde levensstijl.

Slaatjes is misschien niet het eerste waar je aan denkt in dit weer, maar in dit boek staan allerhanden recepten die ook leuk zijn tijdens de winter. Bovendien is dat ook maar weer een limiting belief: Iets waar we mee opgegroeid zijn dat we als waar aanschouwen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je er nu al een gewoonte van maakt, zal het des te gemakkelijker worden om de slaatjes te maken als de dagen langer en warmer worden. Maak er nu al stilletjes aan een gewoonte van. Je hoeft niet ineens alles 100% goed te doen en zo geef je jezelf tijd om te wennen.

Ben je toch nog niet zeker? Download dan hieronder mijn gratis e-book en start al met die tips!

GRATIS E-BOOK

Wil jij graag de eerste stappen zetten naar een gezondere en meer zelfzekere jij? Vul dan hieronder je naam en e-mail in en ik stuur de gratis pdf rechtstreeks naar je mailbox

Good vibes only! Je kan eender welk moment uitschrijven. PS: Bevestig de e-mail als je hem gekregen hebt (check ook je spam)