Wat zit er in mijn gymtas?

Enkele weken geleden postte ik over wat ik allemaal in mijn homegym heb, het basismateriaal (en meer) dat je nodig hebt om zelf functioneel thuis te kunnen trainen. Nu leek het mij eens leuk om aan jullie te laten zien wat ik allemaal iedere dag meeneem naar de gym. Incoming: Gymbag essentials!

gymbag

Als ik naar de gym ga, ga ik met een purpose. Ik weet iedere dag wat ik ga trainen en neem dus mee wat ik die dag mee moet nemen. “Huh, buiten een handdoek, heb je toch niets nodig?”, hoor ik je denken. Maar niets is minder waar, voor mij toch niet…

Specifiek gymmateriaal

img_0580_fotor.jpg

 1. Sporthandschoenen
  Voor al mijn upper-body days. Want niemand wil eeltige handen amirite?!
 2. Barbell pad
  Voor mijn hip-thrusts, om mijn pelvis en heupbeenderen te beschermen. Maar NIET voor mijn squats! Het is namelijk beter om geen barbell pad te gebruiken in je nek. Omwille van je zwaartepunt, je balans en je nekspieren die anders te ver naar voor geduwd worden. Het is niet plezant, die 40kg in je nek zonder bescherming, maar het went wel. Oké je hebt ook barbell pads in de fitness, maar deze zijn vaak kapot of vies of zweterig… Dus ik neem liever die van mezelf mee als ik mijn lower body train.
 3. Ankle straps
  Voor kickbacks en weighted mountain climbers,… Dikwijls heb je deze wel in de fitness, maar echt hygiënisch is het ook niet. Ik neem de ankle straps mee op bootyday en als ik mijn buikspieren train.
 4. Weerstandsbanden
  Voor de glute-days: activatie van de spieren, voor tijdens de workout of om te eindigen. Weerstandsbanden zijn altijd goed als je je booty wil trainen.

Essentials

gymbas essentials 2

Daarnaast zijn er ook dingen die nooit mogen ontbreken:

 1. Gezichtsdoekjes met aloe vera
  Ik gebruik deze na de workout om een beetje fatsoenlijk de fitness uit te lopen. Ik douch namelijk liever thuis, maar opfrissen kan nooit geen kwaad. Bovendien is het niet goed als het zweet te lang op je huid (zeker je gezicht) blijft liggen. Met mijn gevoelig huidje is het dus een must. Daarnaast kuis ik mijn gsm er ook mee af. Zelfs de meest propere fitness is een vuile plek, mensen!
 2. Lippenbalsem
  Ik gebruik lippenbalsem enkel als ik moet fietsen of als ik naar de gym ga. Overgebruik kan je ervan afhankelijk maken, maar in de fitness vind ik het leuk om een glosje op te hebben omdat ik verder niets van make-up draag.
 3. Serum anti-roodheid
  Compleet persoonlijk. Ik ben namelijk een tomaatje. Een klein toefje vlak voor mijn workout doet wonderen… Denk ik toch tenminste.
 4. Droogshampoo
  Iedere dag je haar wassen is heel slecht, dus probeer ik de helft van de tijd rond te komen met droogshampoo. Ook positief voor mij is dat het je haar wat meer body geeft. Ik heb fijn haar, dus is extra volume altijd mooi meegenomen.
 5. Handdoek
  Duh…
 6. Water
  Een recreationele sporter, zoals wij, heeft geen sportdrank nodig. Keep it simple en drink water. Geen calorieën, no fuss. Eet misschien een sinaasappeltje voor of na je workout in plaats van je geld te geven aan dure sportdranken die je workout basically (door het aantal calorieën) teniet doen!
 7. Propere kledij
  Ik neem niet elke dag propere kledij mee. Het hangt er vanaf of ik nadien ergens naartoe moet of niet. Meestal ga ik nadien gewoon naar huis om te douchen en mij om te kleden, maar soms vertrek ik ’s ochtends vroeg voor een afspraak, ga ik even naar de fitness in de stad en ga ik nadien werken. Dan neem ik natuurlijk altijd propere kleren mee, alsook douchezeep en een extra handdoek.
 8. Schoenen
  Niemand wil fitnessen in een modderige gym. Maak dus dat je schoenen proper zijn of dat je andere schoenen bij hebt, please!
 9. Trui met kap
  Ik zweet het meeste aan mijn hoofd, dus als ik cardio doe (eigenlijk iedere dag) is mijn haar kletsnat. Ik zorg er altijd voor dat ik een muts heb of een hoody die mij beschermt tegen de koude, ook al is het maar vijf minuten fietsen naar huis.
 10. Slotje
  Dit is afhankelijk van naar welke fitness je gaat, maar in Basic Fit ben je gescheten zonder. Dus ja, ik heb me laten verleiden door een oranje slotje van Basic Fit zelf… Handig omdat het met cijferslot is en niet met een sleuteltje.
 11. Haarrekkertje
  Om mijn (ondertussen opnieuw lange) wilde manen te temmen.

De gymtas zelf

Natuurlijk moet je al dat materiaal kwijt kunnen in een tas die voor jou voldoet. Als ik geen propere kledij of schoenen moet meenemen, neem ik meestal mijn tas van Hünkemoller mee. Het is een coole roze rugzak met een speciale sluiting en het is mijn beste aankoop van vorig jaar! Als ik wel een hele dag op stap ben en rond moet lopen met schoenen en vuile kledij, heb ik graag een tas met twee compartimenten, want vuil en proper kan gewoon echt niet bij elkaar zitten… Deze op de foto hieronder is van Primark!

gymselfie

Nogmaals: Ik zeg niet dat het voor iedereen nodig zal zijn om zoveel gerief mee te nemen naar de fitness, ben jij iemand die gewoon met een handdoek en een flesje water gaat trainen? Of neem jij ook heel je hebben en houwen mee als jij gaat sporten? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *