Mijn gymruimte

Zoals jullie weten heb ik sinds deze zomer een gymruimte bij mij thuis. Na een kleine reorganisatie maakte ik van mijn grootste slaapkamer een leuke, serene ruimte om mijn klanten te trainen. Maar ik train er ook zelf. Als voor jou de stap naar een fitness te groot is of je liever alleen traint, kan je zelf zo’n ruimte thuis maken. Dan heb je geen excuses meer en geloof mij: Je kan alles zelf!

matje en step
De basics: een matje en een step. Voor cardio-oefeningen, voor hip-thrusts en voor nog zoveel meer.
gewichtjes
Een van de essentiële dingen die je zal nodig hebben, zijn gewichtjes in alle vormen en maten. Ik heb gewone dumbells tot 3kg en daarna varieer ik met mijn ronde gewichten en kettlebells.
allerhande pilates en stretchingmateriaal
Almijn favoriet materiaal op één foto: Weerstandsbanden in verschillende vormen en maten, een enkelgewichtje, een pilatesring en yogablokken. En één keer in de week ga ik aan de slag met mijn foamroller!
ballen
Ballen zijn ook heel leuk om mee te werken: Je hebt de Swiss ball, de bal met gewichten of zelfs met een gewone voetbal kan je trainen.
step en weegschaal
Een weegschaal om mijn cliënten op regelmatige basis te wegen en een step om tijdens de opwarming te gebruiken. Je kan eender welk cardio-apparaat in huis halen. Als je veel plaats hebt, kan je misschien een fiets of zelfs een crosstrainer zetten.
balanceboard
Enkele dingen die een leuke toevoeging zouden kunnen zijn: Een springtouw (enkel als je ruimte groot genoeg is!), push-up bars om een goede push-up vorm te leren, een balanceboard (balans is een heel belangrijke pijler in fitness) en een abwieltje.
tv en leuke gadgets
Een tv, omdat ik graag muziek afspeel en youtube heeft enorm veel kanalen met workoutmuziek. Voor mezelf speel ik soms een yogalesje of ik volg een youtubefilmpje, zodat ik gemakkelijk kan volgen. Enkele serene, leuke spulletjes maken de kamer af.

Wil jij zelf ook een gymruimte maken thuis? Haal dan deze esentials in huis en begin aan die #fitnessjourney!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *