Lord knows: Ik hou van gymkledij 😉 Ik heb een fortuin aan leggings, sportbh’s en shirts in mijn kast hangen. Zoveel zelfs dat ik regelmatig grote opkuis moet doen, zoals nu. Zeker met dat mijn maten veranderd zijn na de zwangerschap. Ik besliste recent om wat niet meer past gewoon weg te doen en op vinted te zetten. Ik daag je trouwens uit hetzelfde te doen: Niets is minder motiverend dan een kast waarvan niets past… Believe me! Het geeft me dan ook de kans om eens écht te kijken naar sets. Wat past bij elkaar, wat is gepast voor wanneer. Met een bootyscrunchlegging zoals hierboven ga ik geen hele dag lesgeven, maar is wel leuk om in de gym te dragen, bvb. Dus ik verkoop wat ik niet meer wil en ik vul aan met waardevolle stukken.

Mijn favoriete merken

De vraag die ik waarschijnlijk het vaakste krijg, aangezien ik zoveel kledij heb, is wat mijn favoriet merk is. Als iemand die veel sport en hele dagen in leggings moet lopen, ken ik er wel een beetje van 😉 Het is heel belangrijk dat je je goed voelt in je leggings, bijvoorbeeld. Een goeie sportoutfit is de beste pre-workout en geeft je zin om te trainen. Je kan ook niet verwachten dat je goed kan trainen in een legging die afzakt, doorschijnt of te klein is. Soms moet je dus investeren in een of twee zeer goeie leggings en sportbh’s!

Ik ben en blijf natuurlijk een liefhebber van Gymshark! Ik kocht recent de elevatie collectie: Een flared broek, een tie die legging en bijpassende shirts. Zo’n flared broek in leggingstof is wel echt goed om in te werken, want het komt toch nog net iets meer ‘classy’ over dan een gewone legging te dragen en mijn baby afzetten op de crèche en een boodschap doen nadien is niet raar ofzo… Toch deed ik heel wat Gymshark weg, want ze zijn ongelofelijk compressive aan de taille en dat is met mijn post partum buikje niet meer zo leuk.

Unfazed

Naast Gymshark heb ik heel wat dingen geprobeerd, waaronder enkele dingen uit de UK (zoals Tala en Alphalete) die je nu jammer genoeg niet meer zo gemakkelijk hier krijgt door de Brexit. Daarom moest ik meer gaan kijken naar merken binnen Europa. En zo kwam ik op Unfazed uit. Een merk, door Bossbabe en mama Dorine. Een Belgisch merk dat bovendien haar uiterste best doet om in de beste omstandigheden duurzame leggings en sportbh’s te produceren. Ze zijn recent uitgebreid naar maat XL en dat kan ik natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Hun kwaliteit is top en hun fits zijn suuuuperflatterend! I mean kijk dan toch…

Mijn maten

In deze legging heb ik een XL, maar L zou volgens mij ook gegaan zijn. De bootyscrunch (hetgeen dat zorgt dat de legging tussen je billen blijft) maakt dat je legging wat meer stof moet hebben, anders wordt dit uitgerokken en dat maakt het effect minder mooi. Van links naar rechts: Small, medium, XL, large. Zo kan je vergelijken met jezelf. Mijn gewoonlijke maat is large momenteel. Iets wat minder stretcht (zoals joggingbroeken) of shorts koop ik altijd een maat groter. Deze legging is compleet squatproof (je kan er niet doorkijken) en sweatproof (door het soort stof zie je zweet niet zo goed). In de sportbh heb ik een large aan, maar doorheen de dag merkte ik dat een medium mij meer steun gegeven had. Medium is mijn normale maat momenteel, dus deze sportbh is helemaal ’true to size’. Je kan hier dus je gewone maat in nemen. 

Omdat Unfazed een merk is dat een hele evolutie heeft doorgemaakt (ze zijn recent van naam veranderd en zijn echt veel uitgebreid qua bedrijf en werking), zijn hun maten soms minder ‘consequent’. De oudere modellen zijn er in iets minder maten en vallen bovendien kleiner uit. Nu mikken ze op het hele spectrum aan sportende vrouwen, wat fantastisch is. In hun oudere modellen heb ik enkele keren een L legging genomen, wat gaat, maar het zit strak (it takes me a while om ze aan te krijgen haha). De sportbh’s zijn wel altijd goed geweest in medium (tot de borstvoeding). Met deze oudere collectie doen ze een sale! Met code ‘birthdaysale’ kan je tot morgenavond één stuk gratis krijgen als je er drie koopt. 
Deze en onderstaande set doen jammer genoeg niet mee aan de sale, maar komen ergens volgende week uit! Hieronder kan je zien welke maten ik droeg/nodig had van elk stuk!

Babe-leggings (donkerbruine hierboven): Neem je eigen maat of een maatje groter als je niet houdt van een strakke band of een bootyscrunch niet gewend bent. 
Unfazed bh (witte bovenaan): Neem je eigen maat. Ik heb hier L aan, maar Medium zou meer steun gegeven hebben.
Ombre shorts (niet afgebeeld): Size up, neem een maat groter
Athletic bh (zwarte hiernaast): Size up, ik heb hier een XL aan. Omdat de Bh een ‘longline’ is (dat betekent dat die lager komt) wil je niet dat die te hard spant rond je buik. Deze BH is super zacht en tegelijkertijd heel supportive. 
Nature set: In de legging je eigen maat en de sportbh een maatje groter, ik droeg een L

En dat laatste is de ‘piece de resistance’. Deze leggings die ik aan heb… O.M.G. dit is Lululemon if ever there was one. De meest zachte, stretchy leggings ooit. En toch supportive aan je buik en toch niet snijden. Is het rocket science? IDK maar ik voelde me zooo goed in deze leggings. Oké je ziet er celulite door, maar dat kan me eigenlijk niet schelen. Cellulitis is normaal en niets om te moeten verbergen IMO. Ze is squat proof, desondanks zo licht te zijn. De perfecte legging om de hele dag in rond te lopen, dus ideaal voor te werken en dan nadien of tussendoor snel een workout te doen.

Als je één ding koopt van Unfazed, koop dan deze legging! Ik droeg hier een L, je kan je eigen maat nemen of zelfs een maatje kleiner. De bijbehorende sportbh met gekruiste bandjes op de rug neem je best een maat groter als je een grote cupmaat hebt. De volledige set heet ‘nature’. Ik droeg hier ‘earthy‘, maar toen ik de groene set zag op Maria, dacht ik: Wauw! Ik heb die zelf dus besteld 😉

Check zeker en vast mijn instagrampagina voor meer foto’s van deze supertoffe en mooie shoot. Ik zal daar ook laten weten wanneer de nieuwe collectie live gaat! En kijk zeker op mijn vinted voor mijn oude (maar in supergoeie ‘shape’) sportkledij die te klein is, en dat voor een prikje! Elke vrijdag voeg ik nieuwe stuks toe.

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden?
Dankuwel! Check je mailbox (ook je spam) en bevestig je inschrijving. Good vibes only, je kan je uitschrijven wanneer je wil.