Groentenlasagne

Het is lang geleden dat ik nog eens een receptje gepost heb. De enorme drukte van de zomer en mijn werk zorgde ervoor dat ik eventjes wat minder tijd kon besteden aan de blog. Lees meer in één van mijn vorige posts. Ik kook nog bijna iedere dag vers, of ik haal restjes uit mijn diepvriezer, maar niet alle gerechtjes zijn ‘instagramwaardig’. Maar deze wel!

Enkele weken geleden kreeg ik van mijn collega een enorme hoeveelheid verse courgette uit haar tuin. Ik heb soep gemaakt, maar ik wilde ook nog eens experimenteren in de keuken. Ik maakte groentenlasagne: Lasagne zonder pasta. De pastabladen verving ik door courgette. Je kan deze ook maken met aubergine (dat zal zelfs nog beter lukken omdat aubergine nog steviger is).

groentenlasagne


Ingrediënten:

3 courgetten (duh)
1 Paprika
1 Wortel
Een hele boel kerstomaatjes
2 bollen mozzarella
200gr mager rundsgehakt
Basilicum

 

Dit is een recept voor twee à drie personen. Begin met de saus te maken: Doe de kerstomaatjes in een pot met veel peper en zout en kook ze plat. Je kan ze ook lichtjes fijnstampen. Hak de paprika en de wortel fijn en bak samen met het vlees in een aparte pan. Doe nadien alles bij elkaar. Maak schijfjes of plakjes van de courgette.

Giet onderaan de schaal een beetje tomatensaus. Leg dan courgette erop. De volgende laag zijn schijfjes mozzarella. Nadien weer courgette en daarop giet je tomatensaus. Doe verder tot je schaal vol is en eindig met schijfjes mozzarella.

Zet je schaal eerst een half uur opzij. De saus is nog warm en zal de courgette lichtjes garen. Bovendien zullen de smaken beter intrekken. Zet nadien in de oven tot alles warm is en de bovenste laag mozzarella lekker bruin en krokant geworden is. Garneer met een beetje basilicum.

courgettelasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *