5 slechte gewoontes om te doorbreken in 2019

De feestdis is verteerd, de alcohol uit ons lijf en zélfs de ambtenaren zijn al terug moeten gaan werken. De vakantie is voorbij! Gelukkig nieuwjaar! 2019 wordt jouw jaar, dat beloof ik. Maar… Dan moet jij wel beter je best gaan doen. Als jij deze vijf slechte gewoontes uit je leven bant, kom je al een heel eind.

In 2019 kan je enkele supergemakkelijke veranderingen maken om jouw leven gemakkelijker te maken en je tijd beter te spenderen. Om de girlboss te worden die je wil zijn, om je workouts te nailen en je beter in je vel te voelen. Hieronder het lijstje met mijn tips voor 2019:

1. Ban de dingen waarvan je wéét dat ze slecht zijn voor jou

Roken, cafeïne, suiker, shoppen, drinken,… Ze zijn niet goed voor jou en je portemonnee. Hoe ga jij dat huis kopen als je al 50 euro per week uitgeeft aan uitgaan?
Ik weet dat het heel moeilijk is om met een verslaving te stoppen, maar probeer dit jaar een extra effort te doen. En by the way: Roken is écht niet meer cool in 2019.

smoking kills

2. Doe dingen waar je spijt van zou kunnen hebben

Het klinkt een beetje contradictorisch, maar je laten leiden door angst is echt niet goed. Durf eens iets te doen wat je anders niet zou doen. Ik bedoel niet dat je opeens uit een vliegtuig moet gaan springen, maar volg je gevoel en doe eens iets puur op intuïtie.

3. Vergelijk jezelf niet met anderen

Er zal altijd iemand slimmer, knapper, slanker, gespierder of beter zijn. Net zoals er ook altijd iemand dommer, lelijker, dikker, vetter of slechter is. Vergelijk jezelf dus niet met anderen en kijk enkel naar wat jij zelf bereikt hebt en doet. Spreek op een positieve manier tegen jezelf en over je situatie, hoe hard het ook tegen steekt die dag/week/maand.

self love

4. Laat je niet uit het lood slaan door moeilijke momenten

Dit is er echt eentje voor mij. Howla… Ik ben heel snel overweldigd. Zeker als ik pech heb (wat nogal vaak is) of iets niet loopt zoals ik gedacht had. Ik ben terug Yoga beginnen doen (Joost mag weten waarom ik ooit gestopt ben – het was enkel maar goed voor mij) en dat helpt mij om rustig te blijven en om alles iets minder te willen controleren. Want zo is het nu eenmaal: Shit happens. And sometimes it happens a lot. Neem het niet persoonlijk.

5. Als er één ding is dat je doet, sport dan

Of probeer toch alleszins meer te bewegen. Je lijf (spieren, metabolisme, maar ook je hersenen) zal je dankbaar zijn. Al is het maar één keer in de week. Doe het! Neem een groepsles, wandel naar de bakker, neem een trap. Doe de cliché’s! Het zijn namelijk cliché’s omdat ze werken. Wil jij graag fitter worden, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Stuur me dan een mailtje en I’ll hook you up met coachings of een workoutplan.happy coach

Check mijn Instagram-verhaal voor meer tips en goede voornemens. En laat weten wat jij dit jaar anders gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *